Πολιτική

Μητσοτάκης για Attica bank: Η λύση που επιτεύχθηκε ήταν η βέλτιστη

Μητσοτάκης για Attica bank: Η λύση που επιτεύχθηκε ήταν η βέλτιστη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)// Μητσοτάκης για Attica bank: Η λύση που επιτεύχθηκε ήταν η βέλτιστη

Στη λύση που επιτεύχθηκε για την Attika Bank ώστε να λειτουργήσει ο 5ος τραπεζικός πυλώνας μετά τη συγχώνευση της με την Παγκρήτια Τράπεζα αναφέρεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη λύση που επιτεύχθηκε για την Attika Bank ώστε να λειτουργήσει ο 5ος τραπεζικός πυλώνας μετά τη συγχώνευση της με την Παγκρήτια Τράπεζα αναφέρεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, χαρακτηρίζοντάς την ως τη «βέλτιστη».

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρει:

«Προς αυτήν την κατεύθυνση θα λειτουργήσει και η συγκρότηση του 5ου τραπεζικού πυλώνα, μετά τη συγχώνευση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα δύο πιστωτικά ιδρύματα ήταν πολλά και απειλητικά για τη συνέχιση της ύπαρξής τους. Η λύση που επιτεύχθηκε ήταν η βέλτιστη, καθώς εξουδετερώνει τον κίνδυνο τυχόν κατάρρευσής τους, διασφαλίζει καταθέτες και επιχειρήσεις προστατεύοντας την αξία της συμμετοχής του δημόσιου στη μία εξ αυτών. Ακόμη, η συγκρότηση του νέου ισχυρού τραπεζικού πυλώνα, όπως επισημαίνει ο διοικητής της ΤτΕ, θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό με θετική επίδραση στο κόστος και την ποιότητα των τραπεζικών υπηρεσιών και θα συμβάλει στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η συμφωνία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank και τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα θα κατατεθεί στη Βουλή προς κύρωση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments