Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τακτική “καρότου – μαστιγίου” από τον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τακτική “καρότου – μαστιγίου” από τον Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [370617] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε διαλλακτικός έναντι των «87», αλλά η Κουμουνδούρου επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Γ. Δραγασάκη.

Στην Κουμουνδούρου δεν βρίσκουν ησυχία και ο δρόμος προς το συνέδριο αναμένεται να είναι τραχύς. Μπορεί τα όργανα να ξανασυνεδριάζουν και αυτό να έχει ευχαριστήσει πολλούς μέσα στο κόμμα –την ερχόμενη Πέμπτη θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα–, ωστόσο είναι πολλά τα παράπονα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Οι «87», έχοντας βρει τον βηματισμό τους μετά τις ευρωεκλογές, αρχίζουν να θέτουν ένα ένα τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν στην πορεία προς το συνέδριο.

Η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κύριο γεγονός της προηγούμενης εβδομάδας. Η αντίδραση της Κουμουνδούρου αποκαλύπτει ότι οι ηγέτες του κόμματος είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν μια αυστηρή γραμμή απέναντι σε όσους διαφωνούν με τις αποφάσεις του προέδρου. Αν και ο Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε να δείξει ενότητα στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η ανακοίνωσή του για τον Δραγασάκη αποδεικνύει ότι δεν θα ανεχτεί αμφισβήτηση σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνει, ακόμα και αν πρόκειται για ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Η τακτική του «ζικ ζακ» φαίνεται να έχει μελετηθεί στην Κουμουνδούρου, καθώς αποτελεί τον καλύτερο τρόπο ώστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει το κόμμα ενωμένο στο συνέδριο και την ίδια ώρα να μην αφήνει αναπάντητες τις εσωκομματικές βολές. Η τακτική «καρότο και μαστίγιο» έχει προτιμηθεί προκειμένου να αποκρούει διαλυτικές τάσεις, αλλά και να μη δείχνει αδυναμία.

Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ διχάστηκε, καθώς πολλά στελέχη ανέμεναν μεγαλύτερο σεβασμό από την ηγεσία προς τον αντιπρόεδρο της προηγούμενης κυβέρνησης. Ακόμα και το σκληρό σχόλιο που ακολούθησε θα μπορούσε να συνοδευτεί από αναγνώριση της πορείας και του ήθους του Δραγασάκη. Πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι το κόμμα έπρεπε να είχε εμφανίσει πιο σώφρονα στάση προς το πρόσωπο και την ιστορία του. Από την πλευρά της, η Βούλα Κεχαγιά επεσήμανε ότι η αποχώρηση του Δραγασάκη δεν ήταν ξαφνική, καθώς είχε ήδη αποχωρήσει από τα βασικά όργανα του κόμματος τον προηγούμενο χειμώνα, συνοδεύοντας την αποχώρησή του με κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments