Πολιτική

Τα θερινά στοιχήματα του Μαξίμου

Τα θερινά στοιχήματα του Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: [370224] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Το Μαξίμου επιδιώκει άμεσες παρεμβάσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας.

Τα αντανακλαστικά της στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και, όπως είναι αναμενόμενο, αυξάνουν τη δυσαρέσκειά τους, δοκιμάζει η κυβέρνηση. Εν μέσω θέρους καθίσταται σαφές από την κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι επικρατεί η αντίληψη πως δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, ούτε περιθώριο για καλοκαιρινή ανάπαυλα ώστε η κυβέρνηση να πιάσει το νήμα από Σεπτέμβριο. Αντιθέτως, η κυρίαρχη άποψη είναι ότι θα πρέπει τον Σεπτέμβριο να υπάρχει ένα καθαρό πεδίο, με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα να έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι αντιμετωπίζονται στην εκδήλωσή τους.

Η κυβέρνηση πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι αντιλαμβάνεται τα ζητήματα που προκαλούν κραδασμούς και δυσφορία στην κοινωνία και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις και παρεμβάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή η κινητικότητα δεν είναι ανεξάρτητη από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ότι έχει λάβει το μήνυμα των πολιτών και είναι έτοιμη να αντιδράσει αποτελεσματικά.

Σημαντική ήταν η κινητικότητα που επιδείχθηκε για την αύξηση των τιμών του ρεύματος σε αυτό το πλαίσιο. Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η αύξηση των τιμών της ενέργειας ξεκίνησε και χρειάστηκε μερικούς μήνες πριν η κυβέρνηση αποφασίσει να επέμβει με επιδοτήσεις προς τους καταναλωτές. Τώρα, με τις τιμές του ρεύματος να αποτελούν τον μεγαλύτερο “πονοκέφαλο” για τους καταναλωτές, ιδίως για τα νοικοκυριά που έχουν αυξημένη κατανάλωση λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, ανακοινώθηκε άμεσα η επιβολή έκτακτης εισφοράς στους παρόχους ενέργειας, προκειμένου να επιδοτηθούν οι καταναλωτές.

Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετείται και η παρέμβαση του πρωθυπουργού στο ζήτημα των εφημεριών των νοσοκομείων και το τελεσίγραφο που απηύθυνε προς τους ιδιώτες γιατρούς ώστε να δοθεί τέλος στο μεγάλο πρόβλημα που προκλήθηκε σε περιφερειακά νοσοκομεία, πολλά από τα οποία καλούνται, εξαιτίας των καλοκαιρινών διακοπών, να εξυπηρετήσουν ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό περιστατικών.

Η ασφάλεια έχει την ίδια σημασία με την ανακούφιση των προβλημάτων που προκαλούνται από εγκληματικές οργανώσεις και κυκλώματα. Η ενίσχυση της αστυνόμευσης, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι προτεραιότητα, καθώς αυξάνονται τα περιστατικά μικροεγκληματικότητας. Η απόφαση για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στη Ζάκυνθο αποσκοπεί στην καταπολέμηση της παραβατικότητας που σχετίζεται με τον τουρισμό. Αναμένονται παρόμοιες επιχειρήσεις και σε άλλα νησιά, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του τουριστικού προϊόντος και η καθημερινότητα των κατοίκων.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, αναλύθηκε, επίσης, η αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Παρά τις δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες, ο μηχανισμός αντιμετώπισης των πυρκαγιών έχει ανταποκριθεί θετικά. Παρόλο που ο αριθμός των πυρκαγιών είναι υψηλός, η κατάσβεσή τους πραγματοποιείται εγκαίρως. Ωστόσο, υπογραμμίστηκε η ανάγκη διατήρησης υψηλού επιπέδου ετοιμότητας για την επιτυχή ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments