Αθλητισμός

Σπανούλης: “Δεν είμαι ευχαριστημένος από το παιχνίδι κόντρα στη Σερβία” [vid]

Σπανούλης: “Δεν είμαι ευχαριστημένος από το παιχνίδι κόντρα στη Σερβία” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [370954] ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ//EUROKINISSI

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ ηττήθηκε με 94-72 από τη Σερβία στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ δεν έδειξε το καλύτερο της πρόσωπο στο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στη Σερβία και ηττήθηκε με 94-72, με τον Βασίλη Σπανούλη να μην μένει ευχαριστημένος και να βλέπει τις αδυναμίες που έδειξε στο παιχνίδι η ομάδα του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Βασίλης Σπανούλης: “Δεν πιάσαμε την απόδοση που θέλαμε κόντρα στη Σερβία”

Μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε δηλώσεις και στάθηκε στις αδυναμίες στα ριμπάουντ που έδειξε η εθνική στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 αλλά σχολίασε και τις 30 ασίστ των “πλάβι” που δεν πρέπει να ξανασυμβεί.

“Έγινε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν πιάσαμε την απόδοση που θέλαμε να πιάσουμε. Είδαμε αρκετά πράγματα, κάποια λίγα θα κρατήσουμε, κάποια πολλά θα βελτιώσουμε ώστε να ετοιμαστούμε για το επόμενο ματς που είναι το πρώτο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ, ήμασταν πολύ κακοί έχοντας 37-22 ριμπάουντ στο σύνολο. Αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα, δεν σταματήσαμε τον ρυθμό των Σέρβων οι οποίοι είχαμε 30 ασίστ και εμείς 20. Ήταν εξωπραγματικό νούμερο και είναι κάτι το οποίο πρέπει να βελτιώσουμε.”

Βασίλης Σπανούλης: “Καμία φορά μία ήττα είναι πιο χρήσιμη από μία νίκη”

Ο “Kill Bill” αναφέρθηκε και στο γεγονός πως απουσίαζε από την αναμέτρηση ένας κομβικός παίκτης όπως ο Νικ Καλάθης, αλλά και πως αυτή η ήττα από τη Σερβία ήταν η πρώτη του ως προπονητής της Ελλάδας από τη στιγμή που ανέλαβε.

Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Όλοι γνωρίζουν τι παίκτες είναι ο Νικ, τι μπορεί να κάνει και τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Έχουμε πολλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να βγουν μπροστά αλλά σήμερα δεν το κάναμε τόσο καλά.

Ήμασταν διστακτικοί και οι Σέρβοι το ήθελαν παραπάνω. Μας έδειραν μπασκετικά και μας έβγαλαν έξω από το παιχνίδι μας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσέξουμε. Δεν με ενδιαφέρουν τα σερί, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Περάσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει να προετοιμαστούμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος, αλλά καμιά φορά μια ήττα είναι πιο χρήσιμη από μια νίκη.

Χρειαζόμασταν να δούμε και τα λάθη μας, όχι μόνο τα καλά μας, γιατί δεν είναι όλα ωραία. Έχουμε να διορθώσουμε πολλά. Αυτό είναι το επίπεδο των ομάδων που θα διεκδικήσουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε πρέπει να βελτιώσουμε πολλά.”

Βασίλης Σπανούλης: “Τις επόμενες ώρες θα μάθετε για τον δωδέκατο παίκτη”

Ο ομοσπονδιακός προπονητής στη συνέχεια αναφέρθηκε στα λάθη τα οποία έγιναν και πρέπει να βελτιωθούν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ σχολίασε πως μέσα στις επόμενες ώρες θα μαθευτεί ο δωδέκατος παίκτης που θα βρεθεί με την Εθνική Ελλάδος στο Παρίσι.

“Ήταν σημαντικό να δούμε και τα κακά και τα λάθη μας. Πρέπει να βελτιώσουμε πολλά, αυτό είναι το επίπεδο των ομάδων που θα διεκδικήσουν μετάλλιο και έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Προσπαθήσαμε να μοιράσουμε το χρόνο, προσπαθήσαμε να μοιράσουμε κάποια σχήματα.

Οι Σέρβοι είναι φαβορί για μετάλλιο, έπαιζαν στην έδρα τους, είναι σε καλή κατάσταση. Και εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση πρέπει να δείχνουμε χαρακτήρα. Ένα πράγμα που είναι το DNA μας είναι να είμαστε σκληροί.

Τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα βγήκαμε έξω από τις συνήθειές μας. Το ριμπάουντ είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί. Έχουν σημασία όλα τα παιδιά. Τις επόμενες ώρες θα μάθετε τον 12ο παίκτη.

Σαν προπονητής θέλω όλοι να είναι μαζί. Σαν προπονητής θέλω η ομάδα να είναι πιο έτοιμη και ξεκούραστη. Σαν άνθρωπος όμως δεν μπορώ να στερήσω στα παιδιά να ζήσουν την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Εμπιστεύομαι τα παιδιά ότι θα είναι έτοιμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@hellenicbf)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments