Πολιτική

Κυρανάκης: Έχουμε 13.000 κυβερνοεπιθέσεις την εβδομάδα

Κυρανάκης: Έχουμε 13.000 κυβερνοεπιθέσεις την εβδομάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κυρανάκης: Έχουμε 13.000 κυβερνοεπιθέσεις την εβδομάδα

«Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Έχουμε 13.000 επιθέσεις την εβδομάδα σε όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες των υπουργείων», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης

«Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Έχουμε 13.000 επιθέσεις την εβδομάδα σε όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες των υπουργείων», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελένης Καραγεωργοπούλου σχετικά με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, είπε ότι «η βάση δεδομένων του Κτηματολογίου δεν παραβιάστηκε από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε πριν δύο ημέρες, αυτό το βεβαιώνουν η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ, το εθνικό scerts και η διεθνείς εταιρεία oracle».

Ο κ. Κυρανάκης, απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσε η βουλευτής είπε ότι «πολιτική απευθείας αναθέσεων, δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι προκύπτει» καθώς, όπως είπε, «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 επί του συνόλου των συμβάσεων που έχει συνάψει ο φορέας για ψηφιακή υποστήριξη ανέρχονται σε 103.950 ευρώ, ήτοι ποσοστό μόλις 0,90%».

Ξεκαθάρισε πως «οι δορυφόροι που προμηθεύεται για πρώτη φορά το Ελληνικό Κράτος και θα έχει ελληνική κυριότητα επί αυτών είναι στη βάση της συνεργασίας που έχει συνάψει με την ευρωπαϊκή NASA όπου έτρεξε και τους σχετικούς διαγωνισμούς. Έτσι τα δεδομένα που παράγονται από αυτούς του δορυφόρους έρχονται δωρεάν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο». Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν έχουν καμία σχέση τα τοπογραφικά με τις εικόνες από τον δορυφόρο».

Εξ άλλου, ο κ. Κυρανάκης, επισήμανε ότι η κτηματογράφηση είναι ένα θέμα που διαρκεί 29χρόνια και «εμείς θέλουμε την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων προκειμένου το 2025 όλη η χώρα να βρίσκεται σε περιβάλλον κτηματολογίου, ώστε ο πολίτης να μπορεί να βρίσκει άκρη, να μην έχει να κάνει με πολλούς φορείς και σε κάθε περίπτωση να εξυπηρετείται με ενιαίους κανόνες σε όλη την χώρα».

Ο υφυπουργός κάλεσε «να μην τρομοκρατείται ο πολίτης σε σχέση με την περιουσία του, με διάφορα σενάρια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments