Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό: Μήνυμα από το 112 [pic]

Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό: Μήνυμα από το 112 [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό: Μήνυμα από το 112 [pic]

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Συκάμινο στον Ωρωπό

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Συκάμινο στον Ωρωπό. Στο σημείο επιχειρούν πολύ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από ξηρά, όσο και από αέρος.

Στους κάτοικους την περιοχής στάλθηκε μήνυμα από το 112, το οποίο αναφέρει «Ωρωπός. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Συκάμινο. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Φωτιά στη Δράμα: Βελτιωμένη η εικόνα του πύρινου μετώπου στο Φαλακρό όρος – Μειώθηκε ο καπνός

Για 6η συνεχόμενη μέρα καίει η φωτιά στο Φαλακρό όρος, στη Δράμα, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07, με την εικόνα του πύρινου μετώπου να είναι εμφανώς βελτιωμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καπνός στην περιοχή έχει μειωθεί, ενώ εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος, 9 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Την προσπάθειά τους συνδράμουν 6 μηχανήματα έργου, τα οποία προσπαθούν να κάνουν αντιπυρικές ζώνες όπου μπορούν, καθώς η περιοχή είναι βραχώδης και δύσβατη με απότομες χαράδρες.

Από το απόγευμα της Τετάρτης γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος προκειμένου να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο. Στην περιοχή επιχειρούν στελέχη της ΕΜΟΔΕ (Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων) που έφτασαν στη Δράμα από την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη ενώ σήμερα το πρωί έφτασαν και πενήντα άτομα από την Αθήνα.

Ο φόβος των τοπικών φορέων και των πυροσβεστικών αρχών είναι η φωτιά να επεκταθεί χωρίς έλεγχο με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν δασικές εκτάσεις και κατοικημένες περιοχές.Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμος Δράμας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τη φωτιά στο Φαλακρό, η οποία καίει από την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments