Διεθνή

Καμάλα Χάρις: Το απόγευμα η πρώτη ομιλία της μετά την απόσυρση Μπάιντεν

Καμάλα Χάρις: Το απόγευμα η πρώτη ομιλία της μετά την απόσυρση Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: Fair Oserver

Η αντιπρόεδρος θα συγχαρεί την νικήτρια ομάδα του Κολλεγιακού Πρωταθλήματος μπάσκετ στον Λευκό Οίκο στις 18:30 ώρα Ελλάδας.

Την πρώτη της ομιλία αναμένεται να δώσει η Κάμαλα Χάρις μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα.

Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να παραμένει στο Ντέλαγουερ και αποθεραπεύεται από Covid, η αντιπρόεδρος θα συγχαρεί την νικήτρια ομάδα του Κολλεγιακού Πρωταθλήματος μπάσκετ στον Λευκό Οίκο στις 18:30 ώρα Ελλάδας.

Αντιδρώντας στην απόφαση του Μπάιντεν να αποχωρήσει δίνοντάς της το χρίσμα για να τη διαδεχθεί, χθες η Κάμαλα Χάρις ανέφερε: «Με τιμά να έχω την στήριξη του προέδρου και η πρόθεσή μου είναι να κερδίσει αυτή την υποψηφιότητα».

Σημαντικά πρόσωπα των Δημοκρατικών που θεωρούταν πως θα κοντράρουν τη Χάρις για το χρίσμα, μεταξύ των οποίων οι κυβερνήτες Γκάβιν Νιούσομ και Γκρέτσεν Ουίτμερ, ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να διεκδικήσουν την υποψηφιότητα. Το ίδιο και ο γερουσιαστής Τζο Μάντσιν, ο οποίος εξέταζε την ιδέα να διεκδικήσει το χρίσμα, αποφάσισε κι εκείνος να αποσυρθεί.

Από τους 263 Δημοκρατικούς του Κογκρέσου και τους 23 Δημοκρατικούς κυβερνήτες, μέχρι στιγμής 175 έχουν στηρίξει την υποψηφιότητα της Χάρις, με αρκετές πολιτείες να υπόσχονται στην Χάρις περισσότερους από 500 εκλέκτορες στο συνέδριο του Σικάγο στα μέσα του Αυγούστου.

Αποσυρόμενος από την κούρσα της προεδρίας, ο Τζο Μπάιντεν, την Κυριακή ανέφερε: «Θέλω να προσφέρω την πλήρη στήριξή μου στην Κάμαλα για υποψήφια του κόμματός μας. Δημοκρατικοί, είναι ώρα να είμαστε όλοι ενωμένοι για να κερδίσουμε τον Τραμπ. Ασ’ το κάνουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments