Διεθνή

Μακρόν: «Πολιτική και ολυμπιακή εκεχειρία» στη διάρκεια των Αγώνων

Μακρόν: «Πολιτική και ολυμπιακή εκεχειρία» στη διάρκεια των Αγώνων

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους μίλησε για μια «αθλητική γιορτή» σε συνδυασμό με μια «ολυμπιακή και πολιτική εκεχειρία».

Αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς η τελετή έναρξης είναι την Παρασκευή. Ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό και διαβεβαίωσε πως «είμαστε έτοιμοι».

Με δεδομένο κιόλας ότι φως στον ορίζοντα για νέο πρωθυπουργό δεν διαφαίνεται άμεσα, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους μίλησε για μια «αθλητική γιορτή» σε συνδυασμό με μια «ολυμπιακή και πολιτική εκεχειρία».

«Οι Αγώνες θα βρίσκονται στο επίκεντρο της ζωής της χώρας και ο κόσμος θα βρίσκεται στη Γαλλία χάρη σε αυτούς», είπε σε δημοσιογράφους.

Αναφορικά με την Ολυμπιακή Εκεχειρία, υπενθυμίζουμε ότι σε ειδική εκδήλωση της Γαλλικής Πρεσβείας την ημέρα αναχώρησης της Ολυμπιακής Φλόγας για τη Γαλλία, η υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντεά-Καστερά, είχε απαντήσει σε ερώτηση πως «στόχος του προέδρου Μακρόν, είναι να πετύχει, και θέλει να το κάνει, μια Ολυμπιακή Εκεχειρία στη διάρκεια των Αγώνων, όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για όλους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments