Lifestyle

Δύσκολες ώρες για τον Νίκο Κοκλώνη – Του ζητούν λύτρα μέχρι τις 4 Αυγούστου [pic]

Δύσκολες ώρες για τον Νίκο Κοκλώνη – Του ζητούν λύτρα μέχρι τις 4 Αυγούστου [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: instagram/nkoklonis

Η απάντηση του παρουσιαστή

Η Lockbit είναι η μεγαλύτερη συμμορία κυβερνοεγκληματιών και έχει επιτεθεί σε όλα, από την Boeing μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ και τη μεγαλύτερη τράπεζα στην Κίνα, την ICBC. Το Lockbit επιτίθεται σε εταιρείες μέσω κακόβουλου λογισμικού ransomware το οποίο «μολύνει» τα συστήματα των θυμάτων του, κρυπτογραφεί τα δεδομένα και στη συνέχεια τα διαγράφει από το σύστημα των εταιρειών, αναγκάζοντας στη συνέχεια τις εταιρείες-στόχους να πληρώσουν λύτρα για αποκρυπτογράφηση ή ξεκλείδωμα των εν λόγω δεδομένων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikolaos Koklonis (@nkoklonis)

Στον σκοτεινό ιστό, το ιστολόγιο του Lockbit διαθέτει μια αυξανόμενη λίστα οργανισμών που έχουν πέσει θύματα, η οποία ενημερώνεται σχεδόν καθημερινά. Δίπλα στα ονόματα αυτών των οργανισμών, υπάρχουν ψηφιακά ρολόγια που δείχνουν τον αριθμό των ημερών που τους απομένουν για να πληρώσουν τα λύτρα. Πρόσφατο θύμα τους, το Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο τηλεοπτικός παραγωγός.

Ο Νίκος Κοκλώνης αναδημοσίευσε το tweet που έκανε ο λογαριασμός venariX en espanol

όπου φαίνεται ότι η Lockbit, σύμφωνα με το blog της, έχει υποκλέψει δεδομένα του Barking Well και δίνει προθεσμία μέχρι τις 4 Αυγούστου για να λάβει λύτρα για να μην μοιραστεί ή καταστρέψει τα δεδομένα που υποκλοπή. Ωστόσο, όπως σχολίασε ο ίδιος ο Νίκος Κοκλώνης: «Είμαστε απλά Έλληνες και δεν μασάμε». Αμέσως μετά έκανε ένα αναλυτικό tweet εξηγώντας γιατί οι χάκερ δεν τα κατάφεραν στην περίπτωση του Barking Well.

Όπως έγραψε ο Νίκος Κοκλώνης: «Σε μια πρόσφατη απόπειρα κυβερνοεπίθεσης στην ιστοσελίδα μας, απέδειξε ότι οι χάκερ δεν ταιριάζουν με την τεχνογνωσία και την επαγρύπνηση της ελληνικής ομάδας μας. Παρά τις καλές προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν τις άμυνές μας καθώς οι συνεργάτες μας είναι εξαιρετικά Επιμελής με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο Η ικανότητα της ομάδας μας αποδείχτηκε εμπόδιο ενάντια στην κακόβουλη επίθεση στην ψηφιακή μας υποδομή.

Το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία της επένδυσης σε μέτρα ασφαλείας και της οικοδόμησης μιας ομάδας ικανής να αμυνθεί έναντι των απειλών στον κυβερνοχώρο. Ως περήφανοι Έλληνες, στεκόμαστε δυνατοί, επιδεικνύοντας την ακλόνητη δέσμευσή μας να προστατεύσουμε τα ψηφιακά μας περιουσιακά στοιχεία και να διατηρήσουμε την παρουσία μας στο διαδίκτυο». Η ομάδα πληροφορικής της Barking Well είχε φροντίσει να διαθέτει αμυντικούς μηχανισμούς καθώς και άμεση ανάκτηση δεδομένων, έτσι αντιμετώπισε την επίθεση στον κυβερνοχώρο γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς απώλειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments