Ελλάδα

Γιατί συνελήφθησαν οι πλοίαρχοι των «Fast Ferries Andros» και «Champion Jet 3»

Γιατί συνελήφθησαν οι πλοίαρχοι των «Fast Ferries Andros» και «Champion Jet 3»

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ. ΔΕΥΤΕΡΑ 6/8/2018. (Eurokinissi/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)

Με σπασμένα πλευρά η μία εκ των δύο τραυματιών από τα κύματα που σάρωσαν την παραλία του Αγίου Στεφάνου στη Μύκονο. Επτά επιβάτες έμειναν με τα εισιτήρια στα χέρια στο λιμάνι της Σαντορίνης λόγω βιασύνης του καπετάνιου του ταχύπoλου της Seajets

Καθώς κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων και η τουριστική κίνηση εν γένει προς τα νησιά των Κυκλάδων, εντείνεται και ο άτυπος «αγώνας» των ακτοπλοϊκών εταιρειών να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες και χωρίς – κατά το δυνατόν- καθυστερήσεις κατά τον κατάπλου και απόπλου από τα λιμάνια των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών. Στη σπουδή αυτή οφείλονται και τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν σε Μύκονο και Σαντορίνη και κατέληξαν στη σύλληψη των πλοιάρχων των επιβατηγών/οχηματαγωγών «Fast Ferries Andros» και «Champion Jet 3» αντίστοιχα. Στην μεν πρώτη περίπτωση συνελήφθη ο καπετάνιος του «Fast Ferries Andros» γιατί κατά τη διέλευση του πλοίου από τη Μύκονο την Κυριακή, προκάλεσε λόγω ταχύτητας -και εγγύτητας προς την ακτή- υψηλό κυματισμό στην παραλία του Αγίου Στεφάνου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο λουόμενοι (κατά πληροφορίες η μία εκ των δύο υπέστη κατάγματα στα πλευρά) και να προκληθούν ζημιές στις επιχειρήσεις του δραστηριοποιούνται στην πολυσύχναστη παραλία της Μυκονου.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το λιμεναρχείο Μυκόνου και αφού το πλοίο της εταιρείας Fast Ferries είχε φτάσει στον λιμένα προορισμού του, τη Ραφήνα, συνελήφθη ο πλοίαρχος για παράβαση των άρθρων 291 παρ. 3 “Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών” και 314 “Σωματική βλάβη από αμέλεια” του Π.Κ. Στη δεύτερη περίπτωση ο πλοίαρχος του επιβατηγού/οχηματαγωγού ταχύπλοου της CHAMPION JET 3» της εταιρείας Seajets, συνελήφθη λόγω βιασύνης στον απόπλοου του από το λιμάνι της Σαντορίνης. Συγκεκριμένα το ταχύπλοο αναχώρησε από το λιμάνι της Θήρας νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα, κάτι που θεωρείται παράνομο με βάση τη ισχύουσα νομοθεσία, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να επιβιβαστούν επτά επιβάτες που είχαν βγάλει εισιτήριο. Παρά τις εκκλήσεις του τοπικού λιμεναρχείου να επιστρέψει, ο πλοίαρχος τις αγνόησε και συνέχισε τον πλου του χωρίς να δώσει καμία απάντηση. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συνέλαβαν τον 56χρονου πλοιάρχο του «CHAMPION JET 3» για παράβαση του αρ. 235 παρ. 1 εδ. ι του Κ.Δ.Ν.Δ. “Εγκλήματα πλοιάρχου”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments