Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ενισχύσει τη δημόσια υγεία κατά πολλά δισεκατομμύρια

Άδωνις Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ενισχύσει τη δημόσια υγεία κατά πολλά δισεκατομμύρια

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ενισχύσει τη δημόσια υγεία κατά πολλά δισεκατομμύρια

Βελτιώνουμε το ΕΣΥ με αυξήσεις στους μισθούς και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ενδυναμώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γεωργίου Λαμπρούλη με θέμα «Για την καταβολή των ποσών στους γιατρούς που προκύπτουν από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας», ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «το ερώτημα του κ. Λαμπρούλη απηχεί μια πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, οι αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές που θα έπρεπε να λαμβάνουν. Αυτή τη στιγμή η προσφορά σε γιατρούς είναι μικρή, ενώ η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Το έλλειμμα ιατρικού προσωπικού έκανε τις βόρειες χώρες να αυξήσουν τις απολαβές των γιατρών. Έτσι, οι νότιες χώρες, όπως η Ελλάδα, βλέπουν γιατρούς να μετακινούνται προς τις βόρειες χώρες.

Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις του ΣτΕ. Όμως, υπάρχουν και άλλες αποφάσεις, όπως η απόφαση ότι η δημοσιονομική κατάσταση τη χώρας δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο.  Έτσι από τη μια χρειαζόμαστε πιο υψηλές αμοιβές για τους γιατρούς του ΕΣΥ, αλλά, από την άλλη, πρέπει να σεβόμαστε τον δημοσιονομικό χώρο του κράτους».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Ά. Γεωργιάδης, «επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουμε αυξήσει πέντε φορές τους μισθούς των γιατρών. Αναγνωρίζουμε το δίκαιο των γιατρών για υψηλότερες αμοιβές. Ωστόσο, η κυβέρνηση ενισχύει το εισόδημα των γιατρών στο δημόσιο τομέα και βρίσκει τρόπους για να καθιστά πιο ελκυστική τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ.

Από εκεί και πέρα, το κράτος δεν έχει άπειρες οικονομικές δυνατότητες και το σύμφωνο σταθερότητας, για το οποίο μιλά το ΚΚΕ, ακολουθούν όλα τα κράτη μέλη. Οι αγορές παρακολουθούν όλα τα κράτη. Η κυβέρνηση πρέπει να προσέχει και προσέχει να μη γυρίσουμε στο 2010.

Ως προς την υγεία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αυξήσει τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία κατά πολλά δισεκατομμύρια σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα δημοσιονομικά μέτρα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δεδομένων. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον ιδιωτικό τομέα ως προς τους μισθούς. Για αυτό το λόγο, κάνουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments