Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους Τούρκους [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους Τούρκους [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους Τούρκους [vid]

Εμείς έχουμε F-35 και η Τουρκία έχει «σαπάκια»

Της πολιτικής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπεραμύνθηκε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αρχικά, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι προφανές πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλεί πάρα πολύ και το γεγονός πως η Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με εξαιρετικά ισχυρές συμμαχίες και η Τουρκία μια χώρα που δημιουργεί προβλήματα. Ο κύριος Δένδιας δεν είπε κάτι που δεν λέμε όλοι, τον έχει στοχοποιήσει».

Στο σημείο αυτό, ο Ά. Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ του διαλόγου ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα, ισχυριζόμενος ότι «με την Τουρκία υποχρεωτικά θα μιλάμε, είναι ο γείτονάς μας, μας αρέσει δεν μας αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παραχωρούμε κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα».

«Είναι βέβαιο», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας,  «πως αγοράζοντας τα F-35 γινόμαστε πιο σκληροί, αγοράζοντας φρεγάτες γινόμαστε πιο σκληροί. Αγοράζοντας Viper F16, κάνοντας αμυντικές συμμαχίες με την Αμερική, τη Γαλλία, γινόμαστε πιο σκληροί. Πιο σκληροί δεν γινόμαστε από ένα tweet αλλά όταν αντιλαμβάνεται ο αντίπαλος ότι πια δεν είμαστε του χεριού του. Εγώ ακούω αυτά τα ‘’μια νύχτα ξαφνικά’’ και με πιάνουν τα γέλια. Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία. Είδατε στην Υεμένη τι συνέβη; Εάν έχεις τα F-35 που δεν πιάνουν τα ραντάρ, μια νύχτα ξαφνικά μπορεί να βρεθείς στην Άγκυρα και να τα κάνεις γης μαδιάμ. Δεν λέω πως θα κάνουμε κάτι τέτοιο εμείς, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά όταν τα λέει ο Ερντογάν με πιάνουν τα γέλια. Με τι θα έρθεις μια νύχτα στην Ελλάδα; Με τα σαπάκια που έχεις; Αφού το ξέρουν όλοι πως η Τουρκία είναι μηδέν στην αεροπορία, επί πενταετίας Μητσοτάκη», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments