Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τους προστατευόμενους μάρτυρες [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τους προστατευόμενους μάρτυρες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Το συμφέρον του δημόσιου νοσοκομείου πιο πάνω από το συμφέρον του ιδιώτη γιατρού

Τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω από τους προστατευόμενους μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis, εξέφρασε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για τους μάρτυρες με την κουκούλα στο ζήτημα της Novartis και απάντησε πως «ο δικηγόρος προστατευόμενων μαρτύρων δήλωσε τι θα κάνει αν αφαιρεθούν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας δικαστής, που θα φοβηθεί τον δικηγόρο των μαρτύρων, που λέει ότι θα τους κάνει μήνυση στην Αμερική. Δεν υπάρχει Έλληνας δικαστής που δεν θα δεχθεί το δίκαιο αίτημά μας για αφαίρεση της κουκούλας, φοβούμενος τον δικηγόρο των μαρτύρων αυτών στην Αμερική. Πρόκειται για ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Δεν θυμάμαι ποτέ στη ζωή μου τέτοια παρέμβαση στη δικαιοσύνη και το έργο της».

Στο σημείο αυτό, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε πως «και σε αυτούς που λένε ότι αν αποκαλυφθούν τα ονόματα προστατευομένων μαρτύρων, πλήττεται ο θεσμός και δεν θα καταγγέλλει κανένας σκάνδαλο διαφθοράς, θέλω να τους θέσω ένα ερώτημα. Όταν η κ. Τουλουπάκη έβγαλε την κουκούλα από τον κ. Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος ήταν προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα Γιάννης Αναστασίου, και η κ. Τουλουπάκη του άσκησε δίωξη, δεν βρέθηκε κανένας από αυτούς τους «ευαίσθητους» να πει «κ. Τουλουπάκη, πλήττεις το θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα βγάζοντας την κουκούλα. Δεν το είπε κανένας. Δεν τους νοιάζει αυτό. Γνωρίζουμε πως υπάρχει ένας μάρτυρας που κατέθεσε και στην Αμερική και στην Ελλάδα. Είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Στην Αμερική, ο Δεστεμπασίδης δεν κατέθεσε σε βάρος μου. Στην Ελλάδα, ο Δεστεμπασίδης κατέθεσε ότι πήρα 2 εκατομμύρια. Στην Αμερική γιατί δεν θυμήθηκε να το πει; Όταν πέρασε τον Ατλαντικό, άλλαξε η μνήμη του; Ισχυρίζομαι ότι ο Δεστεμπασίδης καθοδηγείται από κάποιον να το πει αυτό. Κι όταν φτάσει στο δικαστήριο, οι δικοί μας δικηγόροι θα τον ρωτήσουν ποιος σε έβαλε να τα πεις αυτά; Είναι σίγουρα κάποια πολιτικά πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αμφιβολία. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Θέλω να θυμίσω ότι ο Παύλος Πολάκης έχει πει ότι ξέραμε τους μάρτυρες και ότι τους πιέσαμε να «κελαηδήσουν». Και τον κατηγορεί ο Κοντονής από τότε. Δεν ξέρω αν ήταν ο Πολάκης. Κάποιος από αυτούς το έκανε».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο εφημεριακό έργο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, λέγοντας πως «υπάρχουν κυρίως τέσσερις βασικές περιοχές (Κως, Σπάρτη, Σέρρες, Ξάνθη), όπου έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Είχα πολλές συζητήσεις με τους ιατρικούς συλλόγους. Δεν χρησιμοποιώ τη λέξη επίταξη. Μεταξύ του κράτους και ενός ιδιώτη γιατρού υπάρχει μια συνεργατική σκέψη. Ο ιδιώτης γιατρός δεν είναι ένας οιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίες. Το κράτος τον σπούδασε και ο γιατρός απέκτησε πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ο γιατρός βάζει τη δουλειά του με τις παροχές του κράτους. Άρα, ένας γιατρός, που θα πει ότι δεν τον ενδιαφέρει το δημόσιο νσοοκομείο, αυτό είναι για μένα κόκκινη γραμμή. Η ΚΥΑ που θα εκδοθεί για τα άγονα έχει ενσωματώσει προτάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Αλλάζουμε το πλαίσιο των προκηρύξεων. Για παράδειγμα αυξάνουμε τους μισθούς των γιατρών στο ΕΣΥ. Και μιλάμε για δύο εφημερίες το μήνα. Όλη αυτή η φασαρία γίνεται για δύο εφημερίες το μήνα. Πρέπει να γίνει σαφές πως το συμφέρον του δημοσίου νοσοκομείου υπερτερεί του συμφέροντος των ιδιωτών γιατρών», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments