Πολιτική

Στα “σκαριά” νέος φορέας της Κεντροαριστεράς

Στα “σκαριά” νέος φορέας της Κεντροαριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: [351862] 7ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ / ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ, Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Ένα "μαζικό λαϊκό" κόμμα - αντικαταστάτη του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Κουμουνδούρου, καθώς προ πολλού είχε πάρει αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη και τη νέα ηγετική ομάδα, παραιτούμενος αρχικά από την Κεντρική Επιτροπή και στη συνέχεια διατυπώνοντας συχνά και δημοσίως τις διαφωνίες του.

Η απομάκρυνση ωστόσο του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τσίπρα σε αυτή τη χρονική φάση αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την εμφάνιση ενός νέου κόμματος. Πολύ περισσότερο όταν η όλη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη θερινή εκεχειρία, οδεύει ολοταχώς προς ολοκληρωτική σύγκρουση στο καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου.

Ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε μέσω social media τους λόγους της αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ανάγκη για έναν “νέο μαζικό λαϊκό φορέα” και χρησιμοποιώντας τη φράση “όσοι πιστοί προσέλθετε”. Ταυτόχρονα, παρατηρούνται και άλλες κινήσεις σύμπτυξης δυνάμεων στον “αριστερό χώρο”, όπως η σύμπλευση της Νέας Αριστεράς με τον ΚΟΣΜΟ του Πέτρου Κόκκαλη. Και τα δύο αυτά σχήματα, τα οποία απέτυχαν στις ευρωεκλογές, φαίνεται ότι θα ενώσουν δυνάμεις με στόχο να πιάσουν το όριο εκπροσώπησης στο Κοινοβούλιο.

Να θυμίσουμε πως ο Γιάννης Δραγασάκης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα με τους σαραντάρηδες της Νέας Αριστεράς, όπου συχνά έδινε το «παρών» σε διάφορες εκδηλώσεις. Αλλά και με τον Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος δείχνει να μη θέλει να τα παρατήσει μετά το απογοητευτικό 1% που έλαβε την 9η Ιουνίου και θέλει να έχει τον δικό του ρόλο στην επόμενη μέρα.

Σημειώνεται πως ο κ. Κόκκαλης, στο πλαίσιο των διεργασιών συγκρότησης φορέα με νέο όνομα στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, παρέστη σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς για τα τεκταινόμενα στη Γαλλία, με τον Αλέξη Χαρίτση να εκφράζεται με τα θερμότερα λόγια για τον πρώην ευρωβουλευτή.

Στα ανώτερα κλιμάκια της Κουμουνδούρου, συζητούνται ενεργά οι διαδικασίες που οδηγούν στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, με την πρόβλεψη ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αποχωρήσουν από την Κουμουνδούρου. Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται να ενοχλούνται ιδιαίτερα, καθώς ορισμένα άτομα που παραμένουν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα θεωρούνται βαρίδια από την ηγετική ομάδα. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανακάμψει μετά τα πρόσφατα γεγονότα, πολλοί από τη μειοψηφία αναζητούν ήδη καταφύγιο ενόψει της πιθανής επικράτησης του Στέφανου Κασσελάκη, που θα σήμαινε το τέλος της πολιτικής τους καριέρας, ειδικότερα αυτά που έχουν αντιπαρατεθεί με την ηγεσία.

Λόγου χάρη ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Χάρη Δούκα, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι ο δήμαρχος θα καταφέρει να πάρει το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ζαχαριάδης διατηρεί διαύλους με τους συντρόφους του στη Νέα Αριστερά, όπως και οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Ραγκούσης, Κατερίνα Νοτοπούλου και αρκετοί ακόμη, οι οποίοι αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα και αν στο ΠΑΣΟΚ εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο Παύλος Γερουλάνος, που θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ «καμένο», αναγκαστικά θα επιλέξουν την ισχύ εν τη ενώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments