Διεθνή

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για την Κάμαλα Χάρις -Μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ; [vid]

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για την Κάμαλα Χάρις -Μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ; [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για την Κάμαλα Χάρις -Μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ; [vid]

Η διάδοχος του Τζο Μπάιντεν καλείται άμεσα να πείσει τους Αμερικανούς ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία των ΗΠΑ κλειδώνει σε μια μονομαχία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις.

Η διάδοχος του Τζο Μπάιντεν καλείται άμεσα να πείσει τους Αμερικανούς ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Οι τελευταίες εννέα ημέρες περιείχαν μερικές από τις πιο άγριες ανατροπές στην ιστορία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Στις 13 Ιουλίου ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέζησε από απόπειρα δολοφονίας δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών. Στη συνέχεια, προχθές, Κυριακή, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα για το 2024, μια πρωτοφανής κίνηση για εν ενεργεία πρόεδρο, που ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος του κόμματός του.

Η αποχώρηση του Μπάιντεν έφερε στο προσκήνιο το όνομα που μέλλει να τραβήξει τους Δημοκρατικούς στην ανηφόρα της προεδρικής αναμέτρησης στο ιδιαίτερα πολωμένο κλίμα των ΗΠΑ.

Το πρόσωπο αυτό είναι η Κάμαλα Χάρις, η εισαγγελέας που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες κλειδώνει ως η υποψήφια πρόεδρος που θα μονομαχήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ, δεχόμενη τη στήριξη της πλειοψηφίας -τουλάχιστον 1.967- των αντιπροσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος στο συνέδριό του τον Αύγουστο.

Η σκιά του προέδρου

Όπως μεταδίδει το axios.com, η Χάρις υπολείπεται οριακά του πρώην προέδρου Τραμπ στις πιο πρόσφατες εθνικές δημοσκοπήσεις – προσεγγίζοντας παρόμοια ποσοστά με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να τονιστεί ότι συνήθως σε δημοσκοπικό επίπεδο η αποδοχή ή όχι ενός προέδρου ακολουθεί και τον/την αντιπρόεδρό του.

Πρόκειται για μια παράλληλη πορεία που επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση του διδύμου Μπάιντεν – Χάρις, όπου προσεγγίζουν παρόμοια ποσοστά.

Η διαφορά όμως βρίσκεται στην προοπτική, με την Κάμαλα Χάρις να μοιάζει η καλύτερη επιλογή που θα κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους του κόμματος για να μπουν στη μάχη των προεδρικών εκλογών, αλλάζοντας τα δεδομένα. Αυτή η προοπτική θα διαφανεί όταν κλειδώσει και επίσημα η υποψηφιότητα της Χάρις τον Αύγουστο στο συνέδριο του κόμματος, μια υποψηφιότητα που θα σηματοδοτεί και την πολιτική «απαγκίστρωση» της αντιπροέδρου από τον Μπάιντεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments