Nέα της αγοράς

Ξεκινά στις αρχές του 2025 η ανάπτυξη κατοικιών στο νέο Μινιόν

Ξεκινά στις αρχές του 2025 η ανάπτυξη κατοικιών στο νέο Μινιόν

Πηγή Φωτογραφίας: ypodomes.com

Ποιοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αγοράς, πόσο θα κοστίζουν

Έσοδα ύψους 25 εκατ. ευρώ προσδοκά από τις πωλήσεις των διαμερισμάτων στο νέο “Μινιόν”, η Dimand Real Estate, έχοντας ήδη καταγράψει σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Η ανακατασκευή του όμορου κτιρίου, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Δώρου και Σατωβριάνδου, συνολικής επιφάνειας 4.500 τ.μ. θα περιλαμβάνει από 36 έως 40 διαμερίσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα θα είναι επιφάνειας από 65 τ.μ. έως 90 τ.μ., ενώ θα διαμορφωθούν και τέσσερα μεγαλύτερα ακίνητα των 120 τ.μ.

Ήδη πάντως κι ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, κάτι που αναμένεται από τις αρχές του 2025 και μετά, η Dimand έχει γίνει αποδέκτης αγοραστικού ενδιαφέροντος από 120 πιθανούς αγοραστές. Όσον αφορά το εκτιμώμενο κόστος αγοράς, αυτό εκτιμάται ότι θα ξεπερνά τα 6.000 ευρώ/τ.μ., μιας και θα πρόκειται για κατοικίες σε ένα κτίριο, πλήρως ανακαινισμένο και της υψηλότερης ενεργειακής κατηγορίας, ενώ θα ανταποκρίνεται και στις σύγχρονες απαιτήσεις της αντισεισμικής θωράκισης.

Όπως αναφέρει ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, “το 40% της ζήτησης προέρχεται από Έλληνες, που επιθυμούν να έχουν ένα pied-a-terre, δηλαδή ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, για να μπορούν να μένουν κάπου, όταν έχουν δουλειές στο κέντρο. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγαλύτερο ακίνητο σε άλλο σημείο της Αττικής και τους εξυπηρετεί να έχουν ακόμα ένα, στο κέντρο της πόλης. Το υπόλοιπο 60% της ζήτησης προέρχεται είτε από εργένηδες, είτε από νέα ζευγάρια, που εργάζονται στο κέντρο και θέλουν να αποκτήσουν εκεί σπίτι”, τονίζει ο κ. Ανδριόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι επιδίωξη της Dimand είναι τα διαμερίσματα που θα αναπτυχθούν να πωληθούν σε μόνιμους κατοίκους της πόλης και όχι σε ξένους, που έχουν ως στόχο την εκμετάλλευση, ή την μεταπώληση αργότερα για να έχουν κέρδος. Όπως έχει τονίσει ο κ. Ανδριόπουλος σε διάφορες περιστάσεις, πρόθεση είναι να υπάρχει συνεχώς ζωή στο Μινιόν, κάτι που επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη κατοικιών για μόνιμους κατοίκους.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει επενδύσει σε ακόμα επτά ακίνητα στη γύρω περιοχή της Πλατείας Ομονοίας και του κέντρου της Αθήνας, έχοντας και αυτόν τον προσανατολισμό κατά νου, δηλαδή της ανάπτυξης περισσότερων διαμερισμάτων, πέραν ασφαλώς άλλων πιθανών χρήσεων, που θα απευθύνονται σε μόνιμους κατοίκους. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα αναβαθμιστεί συνολικά η περιοχή και σε συνδυασμό και με τα νέα ξενοδοχεία που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή, όπως π.χ. το Moxy, που επίσης αναπτύχθηκε από την Dimand και ελέγχεται από την Prodea Investments, να δημιουργηθεί το νέο κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι έως το τέλος του έτους, αναμένεται να λειτουργήσει η πρώτη φάση του Μινιόν, που αφορά κυρίως σε καταστήματα και χώρους γραφείων. Συγκεκριμένα, οι εμπορικοί χώροι θα καταλαμβάνουν συνολικά 6.100 τ.μ. με το μεγαλύτερο μέρος αυτών, άνω των 5.000 τ.μ., να καταλαμβάνονται από την νέα “ναυαρχίδα” του ομίλου Inditex (Zara, Stradivarius, Bershka κτλ.). Μάλιστα, η Inditex θα μισθώσει και χώρους γραφείων στο ακίνητο. Τα γραφεία του νέου Μινιόν θα καταλαμβάνουν τους πιο πάνω ορόφους των επιμέρους κτιρίων του συγκροτήματος και θα είναι συνολικής επιφάνειας 7.700 τ.μ. Το υπόλοιπο μέρος των γραφείων πρόκειται να μισθωθεί από την ΔΕΗ, η οποία έτσι θα μετακινηθεί σε ένα “πράσινο” κτίριο, μετά από δεκαετίες παραμονής στα γραφεία του οδού Χαλκοκονδύλη, όπου διατηρεί την έδρα της από το 1959. Η ΔΕΗ θα μισθώσει τέσσερις ορόφους, οι οποίοι θα αρχίσουν να παραδίδονται σταδιακά έως το τέλος του έτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments