Οικονομία

Πατέλης για Attica Bank: Ο Κασσελάκης για θέλει να θυμηθούμε τα βοσκοτόπια και τον Καλογρίτσα

Πατέλης για Attica Bank: Ο Κασσελάκης για θέλει να θυμηθούμε τα βοσκοτόπια και τον Καλογρίτσα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Πατέλης για Attica Bank: Ο Κασσελάκης για εσωκομματικούς λόγους θέλει να θυμηθούμε τα βοσκοτόπια και τον Καλογρίτσα

«Ο κ. Κασσελάκης προφανώς για εσωκομματικούς λόγους θέλει να θυμηθούμε τη ΣΥΡΙΖΑ bank, τα βοσκοτόπια και τον Καλογρίτσα», είπε ο Αλέξης Πατέλης - Επί ΣΥΡΙΖΑ χάθηκαν όλες σχεδόν οι αποταμιεύσεις του ταμείου των μηχανικών στην Attica Bank, υπενθύμισε

«Πυρά» με αφορμή την επικριτική στάση του Στέφανου Κασσελάκη για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα, όπως αυτός θα προκύψει μέσα από τη συγχώνευση μεταξύ Attica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας εξαπέλυσε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στο OPEN.

«Ο κ. Κασσελάκης προφανώς για εσωκομματικούς λόγους θέλει να θυμηθούμε τη ΣΥΡΙΖΑ bank, τα βοσκοτόπια και τον Καλογρίτσα» σχολίασε συγκεκριμένα αναφερόμενος στην περίεργη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα. Ο κ. Πατέλης υπενθύμισε μάλιστα πως επί ΣΥΡΙΖΑ χάθηκαν όλες σχεδόν οι αποταμιεύσεις του ταμείου των μηχανικών που είχαν τοποθετηθεί στην Attica Bank.

Για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα, ο Αλέξης Πατέλης εξήγησε πως με τη δημιουργία μίας υγιούς τράπεζας θα ενισχυθεί περαιτέρω ο ανταγωνισμός με προϊόντα που θα απευθύνονται κυρίως προς τους μικρομεσαίους.

«Η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι σαφής, δεν μπορεί το κράτος να βάλει χρήματα σε μία τράπεζα χωρίς να γίνει κούρεμα καταθέσεων. Η κυβέρνηση με το ΤΧΣ και την JPMorgan αναζήτησαν επενδυτές και μόνο η Thrivest εκδήλωσε ενδιαφέρον» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία για τον 5ο τραπεζικό πυλώνα έχει κατατεθεί στη Βουλή και η ψήφισή της αναμένεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments