Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Απαράδεκτες οι αντιπολιτευτικές αιτιάσεις για το ν/σ της ψυχιατρικής αντιπολίτευσης

Άδωνις Γεωργιάδης: Απαράδεκτες οι αντιπολιτευτικές αιτιάσεις για το ν/σ της ψυχιατρικής αντιπολίτευσης

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Απαράδεκτες οι αντιπολιτευτικές αιτιάσεις για το ν/σ της ψυχιατρικής αντιπολίτευσης

Φαίνεται ότι το μυαλό των βουλευτών της αντιπολίτευσης θέλει δροσιά για να λειτουργήσει

Την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν οι αιτιάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Πιο αναλυτικά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην κριτική της αντιπολίτευσης και σημείωσε πως «αυτό που συνέβη είναι κάτι, το οποίο χρήζει μια πολιτικής απάντησης από το υπουργείο Υγείας. Όλο αυτό το οποίο έγινε είναι εντελώς απαράδεκτο και ακατανόητο. Το παρόν σχέδιο νόμου πρωτοπαρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2023. Βρισκόμαστε στο τέλος του Ιουλίου του 2024. Ακολούθησε συνέντευξη στην οποία προσκλήθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς. Έκτοτε, για ένα εξάμηνο, έχω δει με τον κύριο Βαρτζόπουλο δεκάδες εμπλεκόμενους συλλόγους, έχουν εκδοθεί δελτία τύπου, φωτογραφίες από τις συναντήσεις, έχουμε αποδεχθεί πολλές από τις παρατηρήσεις. Δηλαδή, έχει προηγηθεί ουσιώδης και ενδελεχής διάλογος, ίσως πρωτοφανούς διάρκειας, άνω του οκταμήνου».

«Πέραν αυτού», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «τηρήθηκαν απολύτως οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, δεν χρησιμοποιήθηκε καμία επείγουσα διαδικασία. Τηρήθηκε ο ελάχιστος χρόνος της δημόσιας διαβούλευσης, που ορίζουν οι αρμόδιες διαδικασίες. Οι σχετικές τροπολογίες έχουν εισαχθεί κανονικά και βάσει του χρόνου που απαιτεί η κοινοβουλευτική διαδικασία, μέσα στο σώμα του νομοσχεδίου. Δεν έχει παραβιαστεί καμία κοινοβουλευτική χρονική διαδικασία και ακούστηκε το πρωτοφανές από την αντιπολίτευση το πρωτοφανές, να αναβληθεί η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον Σεπτέμβριο. Με ποιο επιχείρημα ακριβώς; Μήπως η Βουλή δεν λειτουργεί τώρα κανονικά;

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχουμε καν θερινό τμήμα. Έχουμε Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Άρα έχουμε την πλήρη σύνθεση της Ολομέλειας, δημόσιο διάλογο που έχει υπερβεί τους οκτώ μήνες, δημόσια διαβούλευση, σύνθεση των αλλαγών του νομοσχεδίου κατά τον προβλεπόμενο χρόνο. Κι αντί να δεχθούμε το εύγε των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι έχουμε κάνει τόσο διεξοδικό δημόσιο διάλογο, έρχονται και ζητούν να αποσύρουμε το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση με το επιχείρημα ότι είναι καλοκαίρι! Λες και το καλοκαίρι, σταματά η νομοθετική πρωτοβουλία στην ελληνική δημοκρατία και πρέπει να έχουμε θερμοκρασίες μεταξύ 10 – 20 βαθμών Κελσίου, γιατί τα μυαλά των βουλευτών της αντιπολίτευσης δεν λειτουργούν με τον τρόπο που πρέπει. Αν είναι δυνατόν! Διαμαρτύρομαι εντόνως. Εθίγη η υπόληψη του υπουργείου Υγείας από κοινοβουλευτικές αιτιάσεις που δεν ερείδονται σε κανένα σημείο του κανονισμού. Κανένα άρθρο του κανονισμού δεν παραβιάστηκε. Άρα, όσα υποστήριξε η αντιπολίτευση ήταν παρελκυστικά, απαράδεκτα», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments