Πολιτική

Φλωρίδης: ”Αν υπήρχε το 112, και οι 104 άνθρωποι που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι”

Φλωρίδης: ”Αν υπήρχε το 112, και οι 104 άνθρωποι που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι”

Πηγή Φωτογραφίας: Φλωρίδης: ''Αν υπήρχε το 112, και οι 104 άνθρωποι που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι''

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στη φωτιά στο Μάτι, στις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, αλλά και στην τραγωδία των Τεμπών

Σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη φονική φωτιά στο Μάτι, η οποία άφησε πίσω της 104 νεκρούς και 147 τραυματίες και με αφορμή τη «μαύρη» αυτή επέτειο ο Γιώργος Φλωρίδης σχολίασε ότι: «Αν υπήρχε το 112, και οι 104 άνθρωποι που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ενδεχομένως να ζούσαν».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε πως «με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίσαμε, ακόμη και για τις φετινές φωτιές, όσοι συνελήφθησαν, είναι φυλακή όλοι».

Τραγωδία των Τεμπών και υπόθεση Novartis

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι βρέθηκε το κτίριο για να φιλοξενήσει τη δίκη. Το εν λόγω κτίριο θα είναι έτοιμο σε 15 ημέρες.

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και όσον αφορά τα αιτήματα άρσης προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως με τους νέους ποινικούς κώδικες που ισχύουν από την 1η Μαΐου, υπάρχει πρόβλεψη που ολοκληρώνει το πλαίσιο προστασίας και είναι πλέον στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή χωρίς καν να υποβληθούν αιτήματα να εξετάζει το πώς εξελίσεται αυτό το καθεστώς προστασίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία θα κρίνει αν θα πρέπει να συνεχίσει αυτό το καθεστώς προστασίας ή όχι».

Τέλος, υπογράμμισε πως όσα έχουν αποκαλυφθεί για κάποιους προστατευόμενους μάρτυρες, ότι είχαν οικονομικό όφελος να καταγγείλουν τα όσα κατήγγειλαν, όλα αυτά τα στοιχεία έχουν υποβληθεί αρμοδίως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments