Πολιτική

Κεραμέως: Τέλος στην ανάγκη επαναλαμβανόμενης πιστοποίησης για τα ΑμεΑ

Κεραμέως: Τέλος στην ανάγκη επαναλαμβανόμενης πιστοποίησης για τα ΑμεΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κεραμέως: Τέλος στην ανάγκη επαναλαμβανόμενης πιστοποίησης για τα ΑμεΑ

Τη σημαντική αλλαγή που δρομολογείται στα ΚΕΠΑ, τα οποία ενισχύονται με 700 επιπλέον γιατρούς αλλά και τη νέα διεύρυνση του καταλόγου των μη αναστρέψιμων παθήσεων υπογραμμίζει με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Εργασίας

Τη σημαντική αλλαγή που δρομολογείται στα ΚΕΠΑ, τα οποία ενισχύονται με 700 επιπλέον γιατρούς αλλά και τη νέα διεύρυνση του καταλόγου των μη αναστρέψιμων παθήσεων υπογραμμίζει με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως.

«Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πραγματοποιήσαμε μία μεγάλη αλλαγή που αφορά συμπολίτες μας με αναπηρία», σημειώνει η υπουργός, τονίζοντας ότι μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που πάσχουν από μη αναστρέψιμες παθήσεις και που έπρεπε να πιστοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο ΚΕΠΑ την πάθησή τους για να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες παροχές.

«Οι συμπολίτες μας δεν θα ταλαιπωρούνται πια και ταυτόχρονα θα επιταχυνθεί ο χρόνος για την εξέταση νέων αιτήσεων προς πιστοποίηση από άλλους πολίτες», σημειώνει η κα Κεραμέως.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πραγματοποιήσαμε μία μεγάλη αλλαγή που αφορά συμπολίτες μας με αναπηρία.

Υπάρχουν συμπολίτες μας που πάσχουν από μη αναστρέψιμες παθήσεις (π.χ. συγκεκριμένες παθήσεις του αναπνευστικού και του κυκλοφοριακού συστήματος) και οι οποίοι παρόλ’ αυτά έπρεπε να πιστοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο ΚΕ.Π.Α. την πάθησή τους για να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες παροχές. Αυτό τώρα αλλάζει.

Διευρύναμε τον κατάλογο των μη αναστρέψιμων παθήσεων, και έτσι μπαίνει τέλος στην ανάγκη επαναλαμβανόμενης πιστοποίησης για τις παθήσεις αυτές.

Οι συμπολίτες μας δεν θα ταλαιπωρούνται πια και ταυτόχρονα θα επιταχυνθεί ο χρόνος για την εξέταση νέων αιτήσεων προς πιστοποίηση από άλλους πολίτες.

Θερμά συγχαρητήρια στον Υφυπουργό Πάνο Τσακλόγου και στον Γενικό Γραμματέα Νίκο Μηλαπίδη για τις αδιάλειπτες προσπάθειές τους σε αυτήν την κατεύθυνση, πάντοτε με ενσυναίσθηση και αποτελεσματικότητα. Ευχαριστούμε πολύ το Υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη της πρωτοβουλίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments