Πολιτική

Κυβέρνηση: 5+1 κρίσιμα νομοσχέδια φέρνει στη Βουλή

Κυβέρνηση: 5+1 κρίσιμα νομοσχέδια φέρνει στη Βουλή
Αντιδράσεις για τον 5ο τραπεζικό πόλο και τις δομές ψυχικής Υγείας.

Πυκνό αλλά και αρκετά έντονο αναμένεται το νομοθετικό έργο που προωθεί η κυβέρνηση για τις επόμενες, τελευταίες δύο εβδομάδες λειτουργίας της Βουλής, πριν δηλαδή από το κλείσιμο για τις θερινές διακοπές του Αυγούστου.

Έξι νομοσχέδια προγραμματίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου να κατατεθούν στη Βουλή, με στόχο να συνεχιστεί η παραγωγή κυβερνητικού έργου, μεταξύ των οποίων και σημαντικά νομοθετήματα τα οποία έχουν ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Βουλή: Ποια νομοσχέδια θα ψηφιστούν ως τα τέλη Ιουλίου Σύμφωνα με πληροφορίες η Βουλή θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τέλη Ιουλίου. Στη συνέχεια οι εργασίες θα διακοπούν για τις αυγουστιάτικες διακοπές, με πιθανότερη ημερομηνία επανέναρξης των εργασιών τις 26 Αυγούστου. Όπως πάντως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μέχρι τις 2 Αυγούστου αναμένεται να ψηφιστούν τέσσερα νομοσχέδια τα οποία θα κατατεθούν άμεσα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για νομοσχέδια που αφορούν τη συγχώνευση της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Attica, το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις δομές ψυχικής Υγείας, ένα ερανιστικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ψηφιακή Εκπαίδευση, καθώς και ένα ακόμη πολύ καυτό σχέδιο νόμου που αφορά τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης («Πόθεν Έσχες»).

Ακολουθούν δύο ακόμη νομοθετήματα που αφορούν τη σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου του Μαλιακού καθώς και την παραχώρηση του Λιμένα Ηρακλείου.

Κύμα αντιδράσεων για τον 5ο τραπεζικό πόλο και τις δομές ψυχικής Υγείας Αναφορικά με τη συγχώνευση των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων, το σχέδιο νόμου προβλέπει να συσταθεί ένας 5ος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σήμερα και αύριο, Τετάρτη, προκειμένου να ψηφιστεί την Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αναμένεται να εγείρει μεγάλες αντιδράσεις εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γενικώς να προκαλέσει πολεμικό κλίμα.

Στα νομοσχέδια που έχουν σηκώσει κύμα αντιδράσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς συγκαταλέγεται το σχέδιο νόμου για τις δομές ψυχικής Υγείας «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης».

Ένα νομοσχέδιο που θα φέρει και θα εισηγηθεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τις θέσεις που εκφράζουν οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς. Κόκκινο πανί… για την αντιπολίτευση αποτελεί και το νομοσχέδιο που αφορά τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης («Πόθεν Έσχες»). Το νομοθέτημα εισηγείται το υπουργείο Δικαιοσύνης και βρίσκεται ήδη στη δημόσια διαβούλευση. Το εν λόγω σχέδιο νόμου περιλαμβάνει 39 άρθρα, εκ των οποίων 17 αφορούν τη διαδικασία και τους όρους κατάθεσης των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης για το σύνολο των υπόχρεων, δηλαδή πολιτικά πρόσωπα υπουργούς, βουλευτές, αρχηγούς κομμάτων και οικονομικούς υπεύθυνους των κομμάτων. ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments