Πολιτική

Κυβέρνηση: Σήμερα αναμένεται ο “ανασχηµατισµός” γενικών γραµµατέων

Κυβέρνηση: Σήμερα αναμένεται ο “ανασχηµατισµός” γενικών γραµµατέων

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σαρωτική αναδόµηση σε επίπεδο προσώπων στις γενικές γραµµατείες, όπου είναι πιθανό να ανασχηµατιστούν περί τους µισούς εν ενεργεία γενικούς γραµµατείς.

Σε τροχιά επαναπροσδιορισµού στόχων και προτεραιοτήτων βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, µε τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιµασία της παρουσίας στη ∆ιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί δηλαδή όπου αναµένεται να δοθεί επισήµως το µήνυµα της επανεκκίνησης και να παρουσιαστούν οι άξονες της πολιτικής µε ορίζοντα τριετίας.

Το στίγµα των φετινών εξαγγελιών του στη ∆ΕΘ έδωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του (Σκάι) ο πρωθυπουργός, όπου παρουσιάστηκε φειδωλός για το ενδεχόµενο εξαγγελίας πακέτου οικονοµικών µέτρων και παροχών τον προσεχή Σεπτέµβριο. «Θα απογοητεύσω όσους πιστεύουν ότι υπάρχει δηµοσιονοµικός χώρος ώστε να έρθω στη ∆ΕΘ σαν Αϊ-Βασίλης που θα µοιράσει χρήµατα, τα οποία το κράτος δεν διαθέτει. Η προσήλωση στη δηµοσιονοµική τάξη είναι δεδοµένη για αυτή την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Συνεπώς και µε τα υπάρχοντα δεδοµένα ο κυβερνητικός σχεδιασµός εστιάζει στον διακηρυγµένο στόχο της βελτίωσης της καθηµερινότητας, µε το βλέµµα στην ανάκτηση της σχέσης εµπιστοσύνης µε τους πολίτες σε συνδυασµό µε τις παρεµβάσεις στους τοµείς της ακρίβειας, της ασφάλειας αλλά και στο ζήτηµα της στέγης.

Ο πρωθυπουργός τον Σεπτέµβριο θα επιδιώξει να καταστήσει σαφές πως τα προβλήµατα που «πλήγωσαν» τους πολίτες µπαίνουν σε τροχιά επίλυσης, µε συγκεκριµένες προτάσεις και παρεµβάσεις, αλλά χωρίς υπερβολές που θα θέσουν σε κίνδυνο την οικονοµία.

Με ζητούµενο την επανεκκίνηση, αναµένεται ακόµη και σήµερα η ανακοίνωση του «ανασχηµατισµού» των γενικών γραμματέων, καθώς το προηγούµενο διάστηµα ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, µε τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιώργο Μυλωνάκη, και τον διαχρονικό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Θανάση Νέζη, έχουν αναλάβει την κατάρτιση του καταλόγου µε τις αλλαγές των κυβερνητικών αξιωµατούχων αναµένοντας το τελικό «ΟΚ» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σαρωτική αναδόµηση σε επίπεδο προσώπων στις γενικές γραµµατείες, όπου είναι πιθανό να ανασχηµατιστούν περί τους µισούς εν ενεργεία γενικούς γραµµατείς, µε το Μέγαρο Μαξίµου να θέτει στο επίκεντρο τη βελτίωση της καθηµερινότητας των πολιτών σε κρίσιµους τοµείς, µε έµφαση στην οικονοµία, την Υγεία, την παιδεία, την εργασία και τη λειτουργία του κράτους. Συνεπώς σε αυτούς τους τοµείς αναµένονται διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο γενικών γραµµατέων, µε στόχο την επίσπευση των µεταρρυθµίσεων. Οι αρµόδιοι υπουργοί για τους συγκεκριµένους τοµείς πολιτικής -σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες- έχουν ήδη κληθεί να δώσουν θετική ή αρνητική εισήγηση για τη δράση των 63 γενικών γραμματέων.

Άλλωστε, οι αλλαγές στους γενικούς γραμματείς είχαν ήδη προαναγγελθεί μετά τη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν αρκετοί βουλευτές στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, με τον πρωθυπουργό να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις τους, και τον ανασχηματισμό σε επίπεδο γενικών γραμματέων να αναμένεται να ικανοποιήσει τα μέλη της «γαλάζιας» ΚΟ που εκφράζουν παράπονα για κλειστές πόρτες στα υπουργεία και αρρυθμίες στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments