Πολιτική

Μαρινάκης για τουρκικές προκλήσεις στην Κάσο: Στο διάλογο δεν μπαίνουν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων

Μαρινάκης για τουρκικές προκλήσεις στην Κάσο: Στο διάλογο δεν μπαίνουν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μαρινάκης για τουρκικές προκλήσεις στην Κάσο: Στο διάλογο δεν μπαίνουν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων

Ηχηρό μήνυμα απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τα πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου, λίγο έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, που έστειλε η Τουρκία

Ηχηρό μήνυμα απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τα πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου, λίγο έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, που έστειλε η Τουρκία, με αφορμή τις έρευνες του ιταλικού πλοίου «Ievoli Relume» για την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου.

«Η κυβέρνηση απαντά συνολικά στο θέμα ότι επιδιώκει την διατήρηση του κλίματος διαλόγου και είμαστε αισιόδοξοι σε αυτό. Ο διάλογος δεν σημαίνει συμφωνία, δεν σημαίνει αφέλεια. Επιδιώκουμε τον διάλογο, αλλά στον διάλογο δεν μπαίνουν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων», υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για το θέμα, ζητώντας μάλιστα να παραταθεί η νέα NAVTEX (718/24) έως αύριο Τετάρτη (24/07), προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments