Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Η «κυβέρνηση των αρίστων» δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

ΠΑΣΟΚ: Η «κυβέρνηση των αρίστων» δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//ΠΑΣΟΚ: Η «κυβέρνηση των αρίστων» δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

«Είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας κατάθεσης αιτήσεων»

«Η “κυβέρνηση των αρίστων” του κ. Μητσοτάκη, εκτός του ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για την αγροτική οικονομία, δεν είναι και σε θέση να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης» αναφέρει κοινή ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής, Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής και των βουλευτών Μανόλη Χνάρη Χριστίνας Σταρακά, Υπεύθυνων Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Μετά τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, τις αδικαιολόγητες περικοπές στις άμεσες ενισχύσεις των αγροτών και την αδιαφάνεια που επικρατεί, ήρθε να προστεθεί και η ανικανότητα του υπουργείου στην ενεργοποίηση των τομεακών προγραμμάτων. Τα προγράμματα των “Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων” – ΟΕΦ, εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες και έχουν συμβάλει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση της ελαιοκαλλιέργειας.

Η κυβέρνηση αφού καθυστέρησε περισσότερο από ένα χρόνο την προκήρυξη του προγράμματος, ζητά από τους ελαιοκομικούς φορείς να υποβάλουν προγράμματα διάρκειας τεσσάρων ετών μέσα σε δεκαπέντε μέρες! Έκτος από το σύντομο χρονικό διάστημα που έχει δώσει τη δυνατότητα μόνο σε όσους μπορεί να είχαν εσωτερική πληροφόρηση να έχουν προετοιμαστεί, η προκήρυξη έχει σημαντικές αλλαγές που ουσιαστικά,

· αφήνουν εκτός μικρούς και μεσαίους συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών,

· δεν λαμβάνουν υπόψη την παρενιαυτοφορία της ελιάς

· τη μείωση της παραγωγής λόγω της ξηρασίας και της κλιματικής κρίσης

· τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος, προς όφελος της ελαιοκαλλιέργειας είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας κατάθεσης και διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Η ελαιοκαλλιέργεια είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στα χέρια των μαθητευόμενων μάγων της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments