Τεχνολογία

Ο Μασκ παίρνει τη γνώμη του κοινού – Ρώτησε αν πρέπει να επενδύσει $5 δισ. στο xAI

Ο Μασκ παίρνει τη γνώμη του κοινού – Ρώτησε αν πρέπει να επενδύσει $5 δισ. στο xAI

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Η xAI του Μασκ, που ιδρύθηκε το 2023, συγκέντρωσε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης φέτος, ο οποίος αποτίμησε την αξία της startup σε περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από τη συμφωνία

Τη γνώμη των followers του X ζήτησε ο Έλον Μασκ σχετικά με το αν η Tesla Inc. θα πρέπει να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην startup τεχνητής νοημοσύνης του, λέγοντας ότι «δοκιμάζει τα νερά» για μια πιθανή συμφωνία.

Ο δισεκατομμυριούχος δημοσίευσε την ερώτηση λίγο μετά την ανακοίνωση της Tesla για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο με απογοητευτικά κέρδη. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των κερδών, ο Μασκ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων να επενδύσει στην xAI ή να ενσωματώσει το bot συνομιλίας Grok στο λογισμικό της Tesla.

«Η Tesla μαθαίνει αρκετά πράγματα από το xAI», δήλωσε ο Μασκ. «Ήταν πραγματικά χρήσιμο για την προώθηση της πλήρους αυτοοδήγησης και για τη δημιουργία του νέου κέντρου δεδομένων της Tesla».

Στη συνέχεια, ο Μασκ δήλωσε ότι υποστηρίζει την ιδέα να επενδύσει η Tesla στην xAI, εάν υπάρξει έγκριση των μετόχων.

Η xAI του Μασκ, που ιδρύθηκε το 2023, συγκέντρωσε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης φέτος, ο οποίος αποτίμησε την αξία της startup σε περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από τη συμφωνία. Η Sequoia Capital και η Andreessen Horowitz ήταν μεταξύ των υποστηρικτών σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στον τομέα της γενεσιουργού τεχνητής νοημοσύνης.

Στο X, ο Μασκ όρισε ότι η αποτίμηση οποιασδήποτε μελλοντικής συμφωνίας θα πρέπει να καθοριστεί από «αξιόπιστους» εξωτερικούς επενδυτές.

Ο Μασκ, ο οποίος επιβλέπει έξι εταιρείες, έχει δεχθεί πυρά για αντικρουόμενα συμφέροντα. Τον Ιούνιο, ο δισεκατομμυριούχος επιβεβαίωσε ότι εκτρέπει σπάνια τσιπ τεχνητής νοημοσύνης από την Tesla στις επιχειρήσεις του X Corp. και X.AI Corp.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments