Διεθνή

Δημοσκοπικό προβάδισμα της Χάρις έναντι του Τραμπ

Δημοσκοπικό προβάδισμα της Χάρις έναντι του Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Vox

Διάγγελμα Τζο Μπάιντεν αύριο τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

Πιο κοντά στο χρίσμα των δημοκρατικών φαίνεται να είναι η Κάμαλα Χάρις, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος εκφράζουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό της, ενώ παράλληλα η καμπάνια της επικεντρώνεται στη μεσαία τάξη, στα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων καθώς και στην προστασία της νομιμότητας. Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την αποχώρηση Μπάιντεν η Χάρις λαμβάνει 45% ένταντι 47% για τον Τραμπ. Δημοσκοπικό προβάδισμα της Χάρις έναντι του Τραμπ για τις εκλογές δείχνει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos. Συγκεκριμένα η Χάρις, της οποίας η ομάδα εκστρατείας δηλώνει ότι έχει εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 42% στην εθνική δημοσκόπηση, διαφορά εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος (±3%).

Η Χάρις και ο Τραμπ έλαβαν και οι δύο 44% σε δημοσκόπηση της 15ης-16ης Ιουλίου και ο Τραμπ προηγήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε δημοσκόπηση της 1ης-2ας Ιουλίου – και οι δύο έρευνες με το ίδιο περιθώριο σφάλματος. Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο δίνουν σημαντικά μηνύματα για την υποστήριξη των Αμερικανών στους πολιτικούς υποψηφίους, μόνο μια χούφτα πολιτείες συνήθως γέρνουν τη ζυγαριά στο Σώμα των Εκλεκτόρων, το οποίο τελικά αποφασίζει ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 56% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμφωνεί με τη δήλωση ότι η 59χρονη Χάρις είναι «διανοητικά οξυδερκής και ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις», σε σύγκριση με το 49% που είπε το ίδιο για τον 78χρονο Τραμπ. Μόνο το 22% των ψηφοφόρων αξιολόγησε με αυτό τον τρόπο τον Μπάιντεν. Στη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, ερωτήθηκαν 1.241 ενήλικες Αμερικανοί σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 1.018 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments