Διεθνή

Μακρόν: Πρώτα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μετά ο σχηματισμός κυβέρνησης

Μακρόν: Πρώτα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μετά ο σχηματισμός κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Πάγος στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης έως τα μέσα Αυγούστου από τον πρόεδρο της Γαλλίας.

«Πάγο» στις διαδικασίες σχηματισμού νέας κυβέρνησης έβαλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας ότι θα περιμένει την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων για να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

Η Γαλλία κυβερνάται σήμερα από υπηρεσιακή κυβέρνηση, μετά τις βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν πρώτη δύναμη τον αριστερό συνασπισμό «Νέο Λαϊκό Μέτωπο», που δεν έχει όμως αρκετές έδρες για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις και λίγο πριν την συνέντευξη του Μακρόν, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο ανακοίνωσε ότι προτείνει για πρωθυπουργό την διευθύντρια οικονομικών υποθέσεων στον Δήμο του Παρισιού Λουσί Καστέ.

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι κανένας συνασπισμός δεν έλαβε αρκετές έδρες για να ακολουθήσει αμιγώς το προεκλογικό του πρόγραμμα, προϊδεάζοντας για έντονες διαβουλεύσεις μεχρι να σχηματιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία που θα μπορέσει να υπερψηφίσει το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ωστόσο ο χρόνος πιέζει καθώς τον Οκτώβριο η Γαλλία, που βρίσκεται σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρέπει να παρουσιάσει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments