Διεθνή

«Πραξικόπημα» των Δημοκρατικών κατά του Μπάιντεν αποκαλύπτει η New York Post: «Θα τον απομάκρυναν με την βία»

«Πραξικόπημα» των Δημοκρατικών κατά του Μπάιντεν αποκαλύπτει η New York Post: «Θα τον απομάκρυναν με την βία»

Πηγή Φωτογραφίας: U.S. President Joe Biden looks on during his visit at the Chavis Community Center in Raleigh, North Carolina, U.S., March 26, 2024. REUTERS/Elizabeth Frantz

Απειλές και εκβιασμούς αναφέρει το δημοσίευμα του μέσου πίσω από την απόσυρση του Αμερικάνου πρόεδρου

Ανώτερα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος φέρεται πως απείλησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για να αποσυρθεί αλλιώς «θα τον απομάκρυναν με τη βία» αν δεν το έπραττε σύμφωνα με πηγές της New York Post.

Το συγκεκριμένα δημοσίευμα αναφέρει πως «το καλά οργανωμένο πραξικόπημα του παλατιού» για να εμποδιστεί ο πρόεδρος να διεκδικήσει την επανεκλογή του, είχε δρομολογηθεί εδώ και εβδομάδες, αλλά ο πεισματάρης Μπάιντεν το πολέμησε σε κάθε του βήμα όπως δήλωσε τη Δευτέρα στην Post πηγή που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια Μπάιντεν.

Ο στενός συνεργάτης κατέστησε επίσης σαφές τον θυμό, την παράνοια και την απογοήτευση που επέδειξε ο Μπάιντεν καθώς η κομματική ελίτ έκανε κύκλους γύρω του και αύξησε την πίεση.

Μέρος της «περίτεχνης» στρατηγικής για την απομάκρυνση του Μπάιντεν από την κούρσα -όπως ανακοίνωσε σε μια επιστολή που αναρτήθηκε στο Χ την Κυριακή– ήταν να του επιτραπεί να συζητήσει με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στην Ατλάντα.

Κατά τη διάρκεια του 90λεπτου ντιμπέιτ, ο Μπάιντεν εμφανίστηκε μπερδεμένος, αμήχανος και σε κάποια σημεία πάγωνε και η απόδοσή του έστρεψε το κλίμα εναντίον του.

«Εκείνο το ντιμπέιτ ήταν ένα σκηνικό για να πείσει τους Δημοκρατικούς ότι δεν μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος», δήλωσε η πηγή τη Δευτέρα.

Καθώς οι εκκλήσεις να αποσυρθεί αυξήθηκαν, ο Μπάιντεν επέμεινε ότι θα συνεχίσει, αλλά τα μεγάλα κεφάλια του κόμματος απείλησαν να επικαλεστούν την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος. Η τροπολογία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να κηρύξουν τον πρόεδρο ακατάλληλο για να υπηρετήσει και να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί, πρόσθεσε η πηγή.

Ο Λευκός Οίκος και εκπρόσωποι της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα της The Post για σχολιασμό.

Μετά το ντιμπέιτ, ο μεγάλος γιος του, Χάντερ Μπάιντεν αναμίχθηκε ξαφνικά περισσότερο στις καθημερινές δουλειές του πατέρα του και επέμενε να συμμετέχει σε κάθε επίσημη και ανεπίσημη συνάντηση, είπε η πηγή.

«Ο Χάντερ αισθανόταν ότι του (Τζο Μπάιντεν) του την είχαν στήσει και ανησυχούσε πολύ για τον πατέρα του», δήλωσε η πηγή. «Αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι αξιωματούχοι δεν ήταν με το μέρος του Τζο».

Το προσωπικό του ίδιου του Μπάιντεν δεν είχε καμία προειδοποίηση για την απόφαση-βόμβα να αποσυρθεί από την κούρσα, η οποία ήταν γνωστή τουλάχιστον από την Τρίτη, είπε η πηγή.

Πολλοί σοκαρίστηκαν επίσης από την επιστολή που αναρτήθηκε στον ίδιο τον λογαριασμό Χ του Μπάιντεν, καθώς ήταν δακτυλογραφημένη στο ιδιωτικό του επιστολόχαρτο και όχι στο χαρτί του Λευκού Οίκου και υπογεγραμμένη ηλεκτρονικά, εξήγησε η πηγή.

«Όλοι ήταν εντελώς σοκαρισμένοι», δήλωσε η πηγή. «Ήταν αρκετά χαρακτηριστικό ότι η Τζιλ Μπάιντεν έγραψε στο Twitter ένα emoji καρδιάς και τίποτα άλλο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments