Διεθνή

Τούρκος υπουργός Άμυνας κατά Άδωνι: Περιμένουμε 60 εκατομμύρια τουρίστες, ας έρθει και ο Έλληνας υπουργός

Τούρκος υπουργός Άμυνας κατά Άδωνι: Περιμένουμε 60 εκατομμύρια τουρίστες, ας έρθει και ο Έλληνας υπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: Dailysabbah.com

Προκλήσεις και δηλώσεις καλά κρατούν.

Μπορεί οι ελληνοτουρκικές εντάσεις να αποκλιμακώθηκαν ελαφρώς τις τελευταίες ώρες, μετά και την ολοκλήρωση των ερευνών του ιταλικού πλοίου levoli Relume στα διεθνή ύδατα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, αλλά οι προκλήσεις δεν σταματούν.

Με ειρωνικό «τόνο» απαντά σήμερα Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ με αφορμή τη δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη πως «Η Ελλάδα μπορεί με τα F-35 μπορεί να βρεθείς ξαφνικά μια νύχτα στην Άγκυρα».

Φαίνεται πως η γειτονική χώρα συνεχίζει το «πινγκ πονγκ» βάζοντας στο στόχαστρο κυβερνητικά στελέχη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πριν από τη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματος ΑΚ στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας και κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ο Γιασάρ Γκιουλέρ απάντησε πως «60 εκατομμύρια τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο στην Τουρκία, τους περιμένουμε. Περιμένουμε και τον Έλληνα υπουργό για ένα τουριστικό ταξίδι»…

«Ακούω αυτά τα ‘’μια νύχτα ξαφνικά’’ και με πιάνουν τα γέλια» Τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open -και λίγες ημέρες αφότου το τουρκικό ΥΠΑΜ δημοσίευσε βίντεο όπου ακουγόταν το παλιό αφήγημα της Άγκυρας πως θα έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ- δήλωσε ότι «Αγοράζοντας τα F-35 γινόμαστε πιο σκληροί, αγοράζοντας φρεγάτες γινόμαστε πιο σκληροί. Αγοράζοντας Viper F16, κάνοντας αμυντικές συμμαχίες με την Αμερική, τη Γαλλία, γινόμαστε πιο σκληροί. Πιο σκληροί δεν γινόμαστε από ένα tweet αλλά όταν αντιλαμβάνεται ο αντίπαλος ότι πια δεν είμαστε του χεριού του. Εγώ ακούω αυτά τα ‘’μια νύχτα ξαφνικά’’ και με πιάνουν τα γέλια. Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία. Είδατε στην Υεμένη τι έγινε; Εάν έχεις τα F-35 που δεν πιάνουν τα ραντάρ, μια νύχτα ξαφνικά μπορεί να βρεθείς στην Άγκυρα και να τα κάνεις γης μαδιάμ. Δεν λέω πως θα κάνουμε κάτι τέτοιο εμείς, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά όταν τα λέει ο Ερντογάν με πιάνουν τα γέλια. Με τι θα έρθεις μια νύχτα στην Ελλάδα; Με τα σαπάκια που έχεις; Αφού το ξέρουν όλοι πως η Τουρκία είναι μηδέν στην αεροπορία, επί πενταετίας Μητσοτάκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments