Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Φρικτή η απόφαση του ΠΙΣ για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Άδωνις Γεωργιάδης: Φρικτή η απόφαση του ΠΙΣ για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)Άδωνις Γεωργιάδης: Φρικτή η απόφαση του ΠΙΣ για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Πρώτη θετική ανταπόκριση από ιδιώτες γιατρούς για εφημερίες στο ΕΣΥ

Φρικώδη χαρακτηρίζει την απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγόγραφηση στην επικράτεια την ερχόμενη Παρασκευή και Δευτέρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινή παρέμβασή του.

Πιο ειδικά, ο υπουργός Υγείας είχε τη δυνατότητα να αναφερθεί στο πλέγμα των μεταρρυθμίσεων που δρομολογούνται, στη στάση των τοπικών ιατρικών συλλόγων απέναντι στο εφημεριακό έργο ιδιωτών γιατρών, καθώς επίσης και στην πρόσφατη απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ακριβέστερα, ερωτηθείς σχετικά με το μπλόκο στην ηλεκτρονική συνταογράφηση των ιδιωτών ιατρών,  ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε αρχικά πως «καταρχάς αδικείται η νομοθετική μας πρωτοβουλία. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ένα άρθρο, αλλά υπάρχουν ακόμη πέντε μεταρρυθμίσεις. Υπάρχει ένα πλέγμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων και ισχυρών κινήτρων, που θα κάνουν πιο οικονομικά ελκυστική τη θέση του γιατρού σε δημόσιο νοσοκομείο. Πιστεύουμε πως με τις μεταρρυθμίσεις αυτές θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα στις επόμενες προσκλήσεις για τις θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ».

Συνεχίζοντας την παρέμβαση του, ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως «λέμε λοιπόν πως, αφού θεσπίζουμε όλα αυτά τα κίνητρα, προκηρύσσουμε ξανά όλες αυτές τις θέσεις. Όμως, οι μεταρρυθμίσεις θέλουν ένα τετράμηνο για να δουλέψουν. Στο ενδιάμεσο τετράμηνο λέμε οι ιδιώτες παθολόγοι να βοηθήσουν με εφημερία τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ. Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ να το κάνουμε αυτό καλόπιστα και σε αγαστή συνεννόηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε μέχρι τώρα κάποια μεγάλη ανταπόκριση. Όμως, οφείλω να πω ότι σήμερα με πολύ μεγάλη χαρά επικοινώνησα με τους προέδρους των συλλόγων στην Ξάνθη, την Δράμα, την Σπάρτη, την Κω. Σήμερα, για πρώτη φορά έχουμε σοβαρή προσπάθεια από τους οικείους ιατρικούς συλλόγους, οι οποίοι έχουν καταλάβει πως μιλάμε για μια συνδρομή για ένα εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αν αυτό που είσαι με τους προέδρους, το πιθανότερο είναι ότι η διάταξη για το να τεθούν εκτός του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί. Κι εγώ χαίρομαι για αυτό. Έχουμε νέα δεδομένα. Οι τοπικοί ιατρικοί σύλλογοι βρίσκουν εθελοντές που θέλουν να παράσχουν εφημεριακό έργο στο νοσοκομείο. Εμένα με ενδιαφέρει ο άνθρωπος που έχει κάτι επείγον να βρει γιατρό».

Κλείνοντας, ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι «ακούω τους γιατρούς επί τόσες ημέρες να λένε πως το μέτρο της συνταγογράφησης πλήττει τους ασθενείς και όχι τους γιατρούς. Και τι προτείνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος; Αποχή από τη συνταγογράφηση στην επικράτεια, την Παρασκευή και την Δευτέρα. Δηλαδή, αν κάνουμε μπλόκο στη συνταγογράφηση στην Κω, πλήττουμε τους ασθενείς και στρεφόμαστε κατά των ασθενών. Αλλά αν ο Ιατρικός Σύλλογος καταφέρει να πείσει όλη την επικράτεια να μην γράφουν φάρμακα για δυο μέρες, αυτό δεν πλήττει τους ασθενείς, αλλά τον υπουργό Υγείας! Ελπίζω ότι κανένας γιατρός δεν θα ακολουθήσει αυτή την έκκληση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Θα μου προκαλέσει πολύ μεγάλη θλίψη αν δω ότι οι γιατροί αρνούνται σε ασθενείς να γράψουν τα φάρμακά τους για συνδικαλιστικούς λόγους. Προσωπικά, το θεωρώ φρίκη! Αν το κάνουν τελικά, αυτό θα έπληττε πράγματι τους ασθενείς στην Ελλάδα και εύχομαι να μην ακολουθήσει ο ιατρικός κόσμος!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments