Πολιτική

Μητσοτάκης: Η χώρα θα έχει έναν Επίτροπο και το προνόμιο της επιλογής ανήκει αποκλειστικά στη χώρα μας

Μητσοτάκης: Η χώρα θα έχει έναν Επίτροπο και το προνόμιο της επιλογής ανήκει αποκλειστικά στη χώρα μας

Πηγή Φωτογραφίας: (ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένει την άφιξη του Πρωθυπουργού της Κροατίας Andrej Plenković (δεν εικονίζεται) για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τι είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο θέμα του επόμενου επιτρόπου και του χαρτοφυλακίου που θα πάρει η Ελλάδα στην Κομισιόν αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο προεδρικό μέγαρο στη δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τα 50 χρόνια από την αποκατάστασή της στη χώρα μας.

«Η χώρα θα έχει έναν Επίτροπο και το προνόμιο της επιλογής Επιτρόπου ανήκει αποκλειστικά στη χώρα μας. Η κάθε χώρα στέλνει ένα πρόσωπο. Δεν ξέρουμε ακόμα το χαρτοφυλάκιο», είπε χαρακτηριστικά.

Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας [pics]

Η σημερινή γιορτή στο Προεδρικό Μέγαρο έχει ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης μισού αιώνα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και για τον λόγο αυτό εκτός από τους καθιερωμένους επίσημους προσκεκλημένους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  έχει καλέσει δημάρχους ακριτικών και μαρτυρικών περιοχών, εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, διακεκριμένους αθλητές και αρχηγούς ομάδων που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια, πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία, ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό για την επιστημονική τους έρευνα, αλλά και απλούς πολίτες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και συγκίνησαν με τις πράξεις τους ολόκληρη την Ελλάδα.

«Οφείλουμε στις επόμενες γενιές, μια συνέχεια αντάξια και ακόμη καλύτερη αυτών των πενήντα ετών»

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την επάνοδο στην Ελλάδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «Οφείλουμε στους Έλληνες και στις επόμενες γενιές, μια συνέχεια αντάξια και ακόμη καλύτερη αυτών των πενήντα ετών. Αντλώντας δύναμη από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο παράδειγμά τους και δίνοντάς του νέα πνοή, νόημα και ορμή». Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για όσα κατάφεραν, καθώς η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, άφησε πίσω της, τη μεταπολεμική στέρηση και «Είναι πια μια άλλη Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments