Πολιτική

Μπελέρης: Στο Στρασβούργο αισθάνθηκα για πρώτη φορά, μετά από 15 μήνες, τι σημαίνει ελευθερία

Μπελέρης: Στο Στρασβούργο αισθάνθηκα για πρώτη φορά, μετά από 15 μήνες, τι σημαίνει ελευθερία

Πηγή Φωτογραφίας: δΙΑΔΊΚΤΥΟΜπελέρης: Στο Στρασβούργο αισθάνθηκα για πρώτη φορά, μετά από 15 μήνες, τι σημαίνει ελευθερία

Επίσης, ενόψει των εκλογών της 4ης Αυγούστου εξέφρασε τη στήριξή του προς τον Πέτρο Γκικουρία, ενώ σημείωσε ότι «στο το Στρασβούργο αισθάνθηκα για πρώτη φορά, μετά από 15 μήνες, τι σημαίνει ελευθερία, κράτος Δικαίου, Δημοκρατία»

Μήνυμα στην ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία έστειλε από το Στρασβούργο ο Φρέντης Μπελέρης, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αλβανία, σημειώνοντας πως «δεν είναι μόνοι και απροστάτευτοι».

Επίσης, ενόψει των εκλογών της 4ης Αυγούστου εξέφρασε τη στήριξή του προς τον Πέτρο Γκικουρία, ενώ σημείωσε ότι «στο το Στρασβούργο αισθάνθηκα για πρώτη φορά, μετά από 15 μήνες, τι σημαίνει ελευθερία, κράτος Δικαίου, Δημοκρατία».

Αναλυτικά το μήνυμα του Φρέντη Μπελέρη:

«Στο Στρασβούργο αισθάνθηκα για πρώτη φορά, μετά από 15 μήνες, τι σημαίνει ελευθερία, κράτος Δικαίου, Δημοκρατία. Αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η Ευρώπη και αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για όσα κράτη επιθυμούν να ενταχθούν στην οικογένεια της.

Τις επόμενες εβδομάδες που απομένουν μέχρι τη λήξη της περιπέτειας μου, θα επιδιώξω το αυτονόητο: να συμμετέχω στις διεργασίες του Ευρωκοινοβουλίου και να εκπληρώνω τα καθήκοντα για τα οποία με ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες.

Η βούληση των πολιτών πρέπει πάντα να γίνεται σεβαστή.

Στην Αλβανία, δυστυχώς δεν συνέβη αυτό, καθώς οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις γύρω από τις τελευταίες εκλογές στη Χιμάρα αλλοίωσαν τη λαϊκή βούληση.

Στις δημοτικές εκλογές της 4ης Αυγούστου, η αδικία πρέπει να αποκατασταθεί. Να νικήσει η δημοκρατία.

Θέλω να εκφράσω την αμέριστη στήριξή μου στον υποψήφιο της Ομόνοιας, Πέτρο Γκικουρία. Το ήθος του και η αγάπη του για τη Χιμάρα, λειτουργούν ως φωτεινή πυξίδα μέσα στο σκοτάδι της σημερινής Αλβανίας.

Προς όλα τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία θέλω να στείλω ένα μήνυμα:

Πλέον, δεν είναι μονοι. Δεν είναι απροστάτευτοι. Έχουν φωνή και ισχυρή παρουσία στην καρδιά της Ευρώπης. Και θα έρχονται συνεχώς πιο κοντά της, με σταθερά βήματα»

Υ.Γ.: Η μαγνητοσκόπηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν αναχωρήσω για τις αλβανικές φυλακές του Φίερι από Στρασβούργο. Ένιωθα την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το βιντεομήνυμα μαζί σας. Όλους όσους με στηρίξατε και με στηρίζετε σε αυτόν τον αγώνα που δίνω!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments