Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Οι στρατηγικές των υποψηφίων προέδρων

ΠΑΣΟΚ: Οι στρατηγικές των υποψηφίων προέδρων

Πηγή Φωτογραφίας: [362395] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τις θέσεις τους προσπαθούν να ξεδιπλώσουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ.

Τις θέσεις τους προσπαθούν να ξεδιπλώσουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, την στιγμή που η Άννα Διαμαντοπούλου προσπαθεί να αποτινάξει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολιτικά δεν άνηκε στο κόμμα.

Ειδικότερα, μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, η κυρία Διαμαντοπούλου επιχείρησε να απαντήσει σε όλους όσοι (κυρίως στον Μ. Κατρίνη) ότι απουσίαζε από το ΠΑΣΟΚ. «Έδωσα πολύ μεγάλες μάχες την ώρα που η χώρα θα κινδύνευε», σημείωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και επισήμανε επεσήμανε πως «στα δύσκολα χρόνια ήμουν παρούσα».

Βέβαια, η ίδια παραδέχθηκε πως έλειπε από την κομματική ζωή, με αρκετούς να θυμίζουν παλαιότερες δηλώσεις. «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει απορροφηθεί από τη ΝΔ και δεν με εκφράζει», έλεγε τον Ιανουάριο του 2024, ενώ παλαιότερα είχε πάρει σαφείς αποστάσεις από την Χαριλάου Τρικούπη.

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχωρά σε κινήσεις, κρατώντας δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, και η συνάντησή του με την Χαρίτα Μάντολες έλαβε θετικά σχόλια. Ο Μιχάλης Κατρίνης, από την πλευρά του, επικεντρώνεται στην καθημερινότητα των πολιτών και στην αποκάλυψη των πολιτικών λαθών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που αποδοκίμασε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές, αναζητά μια μεγάλη, αξιόπιστη δημοκρατική παράταξη που θα είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Κόμματα διαμαρτυρίας, κόμματα καταγραφής, κόμματα που υπάρχουν για να συντηρούν ένα μικρόκοσμο κομματικής γραφειοκρατίας ή για να αποτελέσουν το δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη, αφήνουν αδιάφορους τους πολίτες», τόνισε πριν λίγες μέρες.

Στο μεταξύ, η Νάντια Γιαννακοπούλου σήκωσε τους τόνους και μάλιστα είχε ως στόχο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ ζητά να της δοθεί το Μητρώο μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, κάνοντας λόγο για «διαδικασία κωλυσιεργίας» και δείχνοντας ουσιαστικά προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η μάχη των υπογραφών

Επίσης, στην ολοκλήρωση της συλλογής των απαραίτητων 5.000 υπογραφών, που απαιτούνται προκειμένου να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους στη διαδικασία, επικεντρώνουν την προσοχή τους οι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα, με τους περισσότερους να προγραμματίζουν μια μικρή ανάπαυλα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Σε επίπεδο τακτικής και χειρισμών άνοιξε μια συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων η επιστολή του μέλους της Επιτροπής Καταστατικού, Παντελή Καμά, ο οποίος απευθύνθηκε στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ζητώντας να δοθεί σε όλους τους υποψηφίους το μητρώο μελών του κόμματος. Όπως αναφέρει μάλιστα ο ίδιος, ούτε η επιτροπή γνωρίζει τον συνολικό αριθμό μελών. Από ορισμένους εκ των υποψηφίων αφήνονται αιχμές κατά της κομματικής ηγεσίας ότι επιδιώκει να δυσκολέψει τη συλλογή υπογραφών μη δίνοντας το μητρώο μελών. Όπως λένε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να είναι κάποιος σίγουρος ότι όσοι υπογράψουν για την υποψηφιότητά του είναι εν ενεργεία μέλη. Γι’ αυτόν τον λόγο στην επιστολή Καμά ζητείται, επίσης, κάθε υπογραφή να θεωρηθεί και ως αίτηση εγγραφής μέλους, ώστε όσοι υπογράφουν αυτομάτως να θεωρούνται και μέλη. Σύμφωνα με την απόφαση που ήδη έχει λάβει η Επιτροπή Καταστατικού, στις 9 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της συλλογής υπογραφών. Οι Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Δούκας έχουν ανακοινώσει ότι ήδη έχουν συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό. Έμπειρο κομματικό στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι πιθανότατα κάποιοι από τους υποψηφίους αντιμετωπίζουν δυσκολίες και η προσπάθεια δυσκολεύει όσο πλησιάζει ο Αύγουστος, ο κατεξοχήν μήνας διακοπών.

Σε επίπεδο δραστηριότητας οι υποψήφιοι συνεχίζουν με πυκνό πρόγραμμα περιοδειών. Παράλληλα, από όλους καταβάλλεται προσπάθεια να εξασφαλίσουν την υποστήριξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού στελεχών του κομματικού μηχανισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments