Πολιτική

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [370616] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κλίμα έντασης στην Κουμουνδούρου- Αναφερόμενος στον Γιάννη Δραγασάκη, είπε ότι «η αποχώρηση ανθρώπων σαν τον Δραγασάκη κάνει το χώρο φτωχότερο». Μου είπαν πως πολλοί του τηλεφώνησαν να τον συγχαρούν και μεταξύ αυτών αρκετοί βουλευτές.

Θέμα ηγεσίας άνοιξε στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στο Attica TV. Εκεί έθεσε ανοιχτά θέμα ηγεσίας στο συνέδριο, ασκώντας σφοδρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για τις επιλογές του. Ο Γ. Μουζάλας υποστήριξε ότι ο Στ. Κασσελάκης αποδείχθηκε ελλιπής και διχαστικός, καθώς «ένας πρόεδρος κόμματος οφείλει να συνθέτει απόψεις και να κρατάει τον κόσμο μέσα, όχι να χαίρεται που φεύγουν άνθρωποι από το κόμμα του». Αναφερόμενος στον Γιάννη Δραγασάκη, είπε ότι «η αποχώρηση ανθρώπων σαν τον Δραγασάκη κάνει το χώρο φτωχότερο». Μου είπαν πως πολλοί του τηλεφώνησαν να τον συγχαρούν και μεταξύ αυτών αρκετοί βουλευτές.

Σοβαρό επεισόδιο έγινε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν 8 στελέχη. Η ένταση όπως μου είπαν ήταν μεγάλη. Πώς ξεκίνησαν όλα; Η Όλγα Γεροβασίλη έθεσε ζήτημα ημερομηνίας διεξαγωγής του καταστατικού συνεδρίου. Μάλιστα είπε ότι είναι αντιδεοντολογικό να γίνει το συνέδριο την ημέρα που θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Ίδια θέση πήρε και ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης, επέκρινε τον Στ. Κασσελάκη τονίζοντας πως δεν είναι δυνατό να μην φέρνει προς συζήτηση την εισήγησή του για αλλαγές στην οργανωτική δομή του κόμματος. Ο Στ. Κασσελάκης ήταν έξαλλος και το ξέκοψε: «Οι αποφάσεις για το πότε θα γίνει το συνέδριο έχουν ληφθεί. Όποιος διαφωνεί μπορεί να σηκωθεί και να αποχωρήσει. Τέλος. Είπα τέλος». Ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να συμβιβάσει τις δύο πλευρές αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού ο Στ. Κασσελάκης επέμεινε και δεν ανακάλεσε. Εκεί έγινε χαμός και οκτώ μέλη της ΚΟΕΣ που συντάσσονται με τους 87 αποχώρησαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments