Πολιτική

Το φάντασμα της διάσπασης πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το φάντασμα της διάσπασης πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε μια κλωστή κρέμεται η ενότητα του κόμματος, με τους "Τσιπρικούς" να τηρούν όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις από τους "Κασσελακικούς".

Ένταση επικράτησε στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κορυφαία στελέχη ζήτησαν να αλλάξει ημερομηνία το Συνέδριο, ώστε να μη συμπέσει με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπενθύμισε ότι το καταστατικό Συνέδριο ορίστηκε για τις 6 Οκτωβρίου και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσθεσε: «Όποιος δεν επιθυμεί να τηρηθεί η πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και γενικότερα των οργάνων και θέλει να ετεροπροσδιορίζεται μπορεί να αποχωρήσει». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη, μεταξύ αρκετών άλλων.

Πυροσβεστική παρέμβαση επιχείρησε ο Νίκος Παππάς ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι διαφωνεί με την Όλγα Γεροβασίλη επί της ουσίας, αλλά και με το ύφος του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Νίκος Παππάς επιχείρησε να εκτονώσει το κλίμα ζητώντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει. Οι πληροφορίες λένε ακόμα ότι ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε να του δοθούν οι καταστατικές αλλαγές που θέλει να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να μη βρεθούν προ εκπλήξεως.

Από τη διαδικτυακή συνεδρίαση αποχώρησαν ακόμα ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ζωή Καρκούλια, η Ελένη Συμεωνίδου και ο Γιάννης Ραγκούσης, καταγγέλλοντας τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, ύστερα από λίγη ώρα υπήρξε δεύτερη παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε εμφανώς πιο χαμηλούς τόνους. Είπε σε όσους είχαν απομείνει ότι «πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το Συνέδριο, πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι στους ψηφοφόρους».

Σε νέα ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  ί κάνει μια ελάχιστα πειστική απόπειρα να χαμηλώσει τους τόνους με τη φράση «μια χαρά είμαστε με την Όλγα», ενώ επανέρχεται στο «Πρώτο Θέμα».

«Να τοι πάλι! Μια χαρά είμαστε με την Όλγα. Μην ανησυχείτε. Θα εκσυγχρονίσουμε συλλογικά το κόμμα μας για να ανταποκριθεί στην κοινωνία χωρίς να είναι δέσμιο κανενός συμφέροντος. Και να μην ξεχνάμε τι πόλεμο είχατε κάνει στην Όλγα για το Πόθεν Έσχες της για 20 ευρώ… Ναι: για 20 ευρώ, ενώ εσείς κουρέψατε δάνεια 10 εκατ. ευρώ με το κόστος να μετακυλίεται στον Έλληνα φορολογούμενο. Αυτοί είστε. Και δεν θα μας διασπάσετε ποτέ. Αλλά μιας και δεν έχετε τι άλλο να πείτε για την “επιχειρηματική” σας πορεία στο κράτος που λέγεται Ελλάδα, πείτε μας και πώς έφυγε από το μετοχικό σχήμα η οικογένεια του συνιδρυτή της εφημερίδας σας. Η ηθική της Αριστεράς -και η δική μου- δεν διαπραγματεύεται πίσω από τις πόρτες τραπεζών, όπως έχετε συνηθίσει. ΥΓ: Περιμένουμε απαντήσεις για τη διαδρομή των δανείων σας σε funds».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments