Πολιτική

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 1974

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 1974

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Χατζηδάκης: Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 1974

«Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 1974. Μια Ελλάδα που οι δημοκρατικοί θεσμοί είχαν καταλυθεί, το κύρος της είχε υπονομευθεί και η Κυπριακή τραγωδία είχε αφήσει ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

«Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 1974. Μια Ελλάδα που οι δημοκρατικοί θεσμοί είχαν καταλυθεί, το κύρος της είχε υπονομευθεί και η Κυπριακή τραγωδία είχε αφήσει ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Έχουμε την υποχρέωση απέναντι σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπατριώτες μας να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις και να συγκρουστούμε, όπου απαιτείται, με καθεστηκυίες αντιλήψεις. Να ασκούμε μια νοικοκυρεμένη πολιτική που θα δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και προκοπή για όλους. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια Ελλάδα πιο σύγχρονη, πιο ευρωπαϊκή. Αυτές ήταν άλλωστε οι παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή», τονίζει.

«50 χρόνια σήμερα από τις 24 Ιουλίου 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε στην Ελλάδα και θεμελίωσε την πιο σταθερή και αντιπροσωπευτική Δημοκρατία που γνώρισε ποτέ ο τόπος», υπογραμμίζει ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «ο Καραμανλής εργάστηκε από τότε σκληρά για την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Και για να βάλει οριστικά την πατρίδα μας σε ένα σύγχρονο δρόμο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πολιτεύτηκε πάντα με σοβαρότητα και με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης. Μακριά από τον λαϊκισμό. Προτιμούσε πάντοτε τον δύσκολο δρόμο της αλήθειας».

Αναγνώρισε ότι «η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 1974».

«Μια Ελλάδα που οι δημοκρατικοί θεσμοί είχαν καταλυθεί, το κύρος της είχε υπονομευθεί και η Κυπριακή τραγωδία είχε αφήσει ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα. Η ιστορία βέβαια της Μεταπολίτευσης δεν είναι ιστορία μόνο επιτυχιών. Αλλά ούτε και μόνο αποτυχιών, όπως νομίζουν ορισμένοι. Παρά τις παλινδρομήσεις, τα ενδημικά προβλήματα σε σχέση με πολιτικές και κοινωνικές αντιλήψεις, αλλά και σοβαρές διαψεύσεις στην οικονομία – ιδιαίτερα αυτή της μεγάλης οικονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας- η Ελλάδα συνολικά έχει κάνει βήματα μπροστά: Στη Δημοκρατία, στους θεσμούς, στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Είναι μια Ελλάδα που συμμετέχει ισότιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει μια ανοδική πορεία».

Τα τελευταία 5 χρόνια, σημειώνει, «ο λαός μας είπε κατ’ επανάληψη όχι στη δημαγωγία και στις ακρότητες. Και εμπιστεύτηκε μια Κυβέρνηση μετριοπαθή και ευρωπαϊκή».

«Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπατριώτες μας να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις και να συγκρουστούμε, όπου απαιτείται, με καθεστηκυίες αντιλήψεις. Να ασκούμε μια νοικοκυρεμένη πολιτική που θα δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και προκοπή για όλους. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια Ελλάδα πιο σύγχρονη, πιο ευρωπαϊκή! Αυτές ήταν άλλωστε οι παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments