Οδηγός

Νέο έκτακτο επίδομα στην πολεμική αεροπορία – Ποιους αφορά

Νέο έκτακτο επίδομα στην πολεμική αεροπορία – Ποιους αφορά

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΙΑΚΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην ομιλία του ο κ. Δένδιας έκανε ειδική αναφορά αποτίοντας φόρο τιμής στον σμηναγό Χρήστο Μουλά και στον υποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη που πριν από ένα χρόνο έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση ενός Canadair σε φωτιά στην Εύβοια

Έκτακτο επίδομα για τους τεχνικούς συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος υλοποιεί την σχετική απόφαση της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ομιλία του ο κ. Δένδιας έκανε ειδική αναφορά αποτίοντας φόρο τιμής στον σμηναγό Χρήστο Μουλά και στον υποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη που πριν από ένα χρόνο έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση ενός Canadair σε φωτιά στην Εύβοια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε και τα υπόστεγα επισκευών των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα. Σε δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την υπογραφή της επιστολής αποδοχής LOA προς την αμερικανική πλευρά για την προμήθεια των F-35.

«H Ελλάδα χτίζει πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις αγοράζοντας το πιο σύγχρονο πολεμικό αεροσκάφος στον κόσμο» υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι το «πράσινο φως» για την απόκτηση των μαχητικών F-35 έδωσε στις 16/7 το ΚΥΣΕΑ. Πρόκειται για 20 «αόρατα» μαχητικά 5ης γενιάς, τα οποία θα φορέσουν τα ελληνικά χρώματα το 2028, ενώ δυο χρόνια αργότερα θα προσγειωθούν στην Ανδραβίδα.

Το κόστος των αεροσκαφών φτάνει ως τώρα τα 3,47 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται, τα μαχητικά, η εκπαίδευση ιπταμένων- μηχανικών στις ΗΠΑ, οι εξομοιωτές που θα στηθούν στην Ανδραβίδα, αρχική τεχνική υποστήριξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments