Ελλάδα

Σαντορίνη: «Περιορίστε τις μετακινήσεις, έρχονται οι τουρίστες» – Σάλος με ανάρτηση δημοτικού συμβούλου

Σαντορίνη: «Περιορίστε τις μετακινήσεις, έρχονται οι τουρίστες» – Σάλος με ανάρτηση δημοτικού συμβούλου

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του νησιού καλεί τους ντόπιους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους

Σάλο έχει προκαλέσει ανάρτηση δημοτικού συμβούλου στη Σαντορίνη, ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να μην κυκλοφορούν πολύ γιατί «καταφθάνει μεγάλος αριθμός τουριστών».

Στην πρωτοφανή ανάρτηση, την οποία μετά και έσβησε, ο δημοτικός σύμβουλος της Σαντορίνης κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω της άφιξης μεγάλου αριθμού τουριστών.

Συγκεκριμένα έγραψε «Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την πόλη και το νησί μας με την έλευση 17.000 επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια. Παρακαλούμε την προσοχή σας και όσο μπορούμε ελαττώνουμε τις μετακινήσεις μας!», ενώ την υπογράφει ως «Τοπική Κοινότητα Θήρας».

Η Σαντορίνη, όπως και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, «βουλιάζει» από τους τουρίστες, με τις τιμές να έχουν εκτοξευθεί, και τις υποδομές να μην επαρκούν, σε μια περίοδο μάλιστα που ένας στους δύο Έλληνες δεν μπορεί για οικονομικούς λόγους, να κάνει διακοπές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος της Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής, αναφορικά με το φαινόμενο του υπερτουρισμού, είχε πει πως είχε ζητήσει να μπει πλαφόν στις αφίξεις των επισκεπτών κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments