Nέα της αγοράς

Πετρέλαιο: Kινείται πτωτικά -Στα 81 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Kινείται πτωτικά -Στα 81 δολάρια το βαρέλι

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Το μπρεντ υποχωρεί προς τα 81 δολάρια το βαρέλι μετά από κέρδη 0,9% την Τετάρτη, με το West Texas Intermediate να βρίσκεται κοντά στα 77 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν, ακολουθώντας την υποχώρηση των εμπορευμάτων και των αγορών μετοχών, καθώς οι δυσμενείς προοπτικές για την οικονομία της Κίνας αντιστάθμισαν τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Το μπρεντ υποχωρεί προς τα 81 δολάρια το βαρέλι μετά από κέρδη 0,9% την Τετάρτη, με το West Texas Intermediate να βρίσκεται κοντά στα 77 δολάρια.

Υποχωρεί το πετρέλαιο

Συγκεκριμένα, το μπρεντ διαπραγματεύται την Πέμπτη στα 81,17 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,665, ενώ το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 77,03 δολάρια με πτώση 0,72%.

Ενώ το Πεκίνο χαλάρωσε περαιτέρω τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη, υπάρχει υποβόσκουσα ανησυχία ότι η επιβράδυνση της οικονομίας θα εμποδίσει τη ζήτηση αργού. Οι μετοχές και τα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού, κινούνται επίσης χαμηλότερα.

Το αργό έχει υποχωρήσει από την κορύφωσή του στις αρχές του μήνα εν μέσω ανησυχίας για τις προβλέψεις για μια ήπια ζήτηση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, η οποία εξουδετέρωσε την άνοδο από τον περιορισμό της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και τις προσδοκίες για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων. Ευρύτερα, οι μετοχές έχουν υποχωρήσει, συμπεριλαμβανομένου του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq 100.

«Δεδομένης της πρόσφατης διόρθωσης του Nasdaq και ορισμένων απογοητευτικών εκθέσεων κερδών, φαίνεται να υπάρχει ένα ευρύτερο κλίμα μείωσης του κινδύνου», το οποίο επηρεάζει το πετρέλαιο, δήλωσε ο Tai Hui, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς της Ασίας στην JPMorgan Asset Management στο Χονγκ Κονγκ. Τα ασθενέστερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία, μεταξύ άλλων από την Κίνα, επηρεάζουν επίσης τις προσδοκίες για τη ζήτηση, είπε.

Οι εισαγωγές αργού από την Κίνα – η οποία προμηθεύεται από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και της Αμερικής – ήταν 2,3% χαμηλότερες το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023.

Επιπλέον, την Τετάρτη, οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,74 εκατομμύρια βαρέλια, κινούμενα καθοδικά για τέταρτη εβδομάδα, με τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων να συρρικνώνονται επίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments