Οικονομία

Βουλή: Πέρασε η συμφωνία συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα με ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Βουλή: Πέρασε η συμφωνία συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα με ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Βουλή: Πέρασε η συμφωνία συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα με ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Καταψήφισαν επί της Αρχής και στο σύνολο του νομοσχεδίου όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης

Με αυξημένη πλειοψηφία ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η συμφωνία συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Ειδικότερα, ψηφίστηκε επί της Αρχής και στο σύνολό του, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία THRIVEST HOLDING LTD» για την συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα από την Ολομέλεια.

Καταψήφισαν επί της Αρχής και στο σύνολο του νομοσχεδίου όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Χατζηδάκης για συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας: Νιώθω ικανοποίηση που η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία

Ικανοποιημένος με την επίτευξη της συμφωνίας για τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα εμφανίστηκε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως κλείνει μια εκκρεμότητα 12ετίας με μια τράπεζα (Attica Bank) που έχει ταλαιπωρήσει κατά το παρελθόν τους υπουργούς Οικονομικών, την ΤτΕ αλλά και τους ίδιους τους καταθέτες και δανειολήπτες.

«Η σημερινή παρέμβαση είναι ολιστική και θέλω να πιστεύω αποτελεσματική», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι «νιώθω ικανοποίηση που η προσπάθεια αυτή στέφθηκε με επιτυχία. Κάθε αντικειμενικός άνθρωπος δεν μπορεί παρά να το βλέπει και είναι δικό σας θέμα πώς θα τοποθετηθείτε».

Ακόμη στάθηκε στις επιλογές της κυβέρνησης για να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα στο τραπεζικό σύστημα, υπογραμμίζοντας ότι «η ΤτΕ λέει αν δεν προχωρήσει η συμφωνία θα έχει δραματικές συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα, επίσης η GP Morgan πως δεν υπάρχει άλλος επενδυτής. Μπείτε στη θέση μου, έχετε μια συμφωνία και τους φορείς που ασχολούνται με το ζήτημα να είναι υπέρ. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Αν απορρίπτατε εσείς τη σύμβαση, αν ήσασταν στη θέση να βλέπαμε τι θα συνέβαινε σ’ εσάς, τα κόμματά σας και κυρίως στο τραπεζικό σύστημα. Στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments