Οικονομία

Χατζηδάκης για συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας: Νιώθω ικανοποίηση που η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία

Χατζηδάκης για συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας: Νιώθω ικανοποίηση που η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία

Πηγή Φωτογραφίας: [371004] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συγκεκριμένα ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως κλείνει μια εκκρεμότητα 12ετίας με μια τράπεζα (Attica Bank) που έχει ταλαιπωρήσει κατά το παρελθόν τους υπουργούς Οικονομικών

Ικανοποιημένος με την επίτευξη της συμφωνίας για τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα εμφανίστηκε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως κλείνει μια εκκρεμότητα 12ετίας με μια τράπεζα (Attica Bank) που έχει ταλαιπωρήσει κατά το παρελθόν τους υπουργούς Οικονομικών, την ΤτΕ αλλά και τους ίδιους τους καταθέτες και δανειολήπτες.

«Η σημερινή παρέμβαση είναι ολιστική και θέλω να πιστεύω αποτελεσματική», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι «νιώθω ικανοποίηση που η προσπάθεια αυτή στέφθηκε με επιτυχία. Κάθε αντικειμενικός άνθρωπος δεν μπορεί παρά να το βλέπει και είναι δικό σας θέμα πώς θα τοποθετηθείτε».

Ακόμη στάθηκε στις επιλογές της κυβέρνησης για να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα στο τραπεζικό σύστημα, υπογραμμίζοντας ότι «η ΤτΕ λέει αν δεν προχωρήσει η συμφωνία θα έχει δραματικές συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα, επίσης η GP Morgan πως δεν υπάρχει άλλος επενδυτής. Μπείτε στη θέση μου, έχετε μια συμφωνία και τους φορείς που ασχολούνται με το ζήτημα να είναι υπέρ. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Αν απορρίπτατε εσείς τη σύμβαση, αν ήσασταν στη θέση να βλέπαμε τι θα συνέβαινε σ’ εσάς, τα κόμματά σας και κυρίως στο τραπεζικό σύστημα. Στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του εξαπέλυσε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την Τράπεζα Αττικής όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση με φόντο τα δάνεια που δόθηκαν στον Καλογρίτσα.

«Κατασκευαστική που θεωρείτο φιλική στην τότε κυβέρνηση που πήρε 39 δάνεια από την Τράπεζα Αττικής. Όταν παριστάνετε εισαγγελείς πρέπει να είστε έτοιμοι για απαντήσεις. Η εταιρεία όπως σημειώνεται συμμετείχε στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής με 14.295.627 ευρώ και νομίζω επειδή όλοι καταλάβατε και είπα αν συνεχίσετε τη στάση αυτή θα μιλήσω με ονόματα.

Μιλάω για την Τοξότης του εργολάβου Καλογρίτσα που ήταν φιλικά διακείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε στενές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης και για τον οποίο έχουν γραφτεί και λεχθεί πάρα πολλά πράγματα. Στο δάνειο ύψους 14,5 εκατ. ευρώ δόθηκε με επιτόκιο 2,6%, δηλαδή απόκλιση 9,24% από το επιτόκιο που αντιστοιχούσε στη πιστοληπτική διαβάθμιση της εταιρείας. Αυτά για λόγους τάξεως. Συνήθως δεν αναφέρω τέτοια, αλλά δεν μπορώ να ακούω συνεχώς αυτούς που έχουν μάθει να παριστάνουν εισαγγελείς να επιτίθενται σε κάθε θέμα ακόμα και σε αυτά που οι ίδιοι είναι πολιτικά ανοιχτοί», τόνισε με νόημα.

Η σύμβαση για τη συγχώνευση της Attica Bank με της Παγκρήτιας αναμένεται να περάσει αργά το απόγευμα από την Ολομέλεια με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (επί της αρχής) καθώς τα υπόλοιπα κόμματα αναμένεται να καταψηφίσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments