Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Λύνεται το πρόβλημα με τους ιδιώτες γιατρούς

Άδωνις Γεωργιάδης: Λύνεται το πρόβλημα με τους ιδιώτες γιατρούς

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Λύνεται το πρόβλημα με τους ιδιώτες γιατρούς

Ο ΠΙΣ θα ταλαιπωρήσει 11 εκατ. Έλληνες για 2 εφημερίες το μήνα;

Θετική είναι η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στο κάλεσμα για παροχή εφημεριών στο ΕΣΥ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας μίλησε για την προθυμοποίηση σημαντικού αριθμού ιδιωτών γιατρών και κάλεσε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) να ανακαλέσει την πρόσφατη απόφασή του.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση όσα υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, «σε επτά περιοχές, όπου υπήρχε θέμα με το εφημεριακό έργο, το ζήτημα λύνεται. Σε αρκετές περιοχές, όπως είναι η Ξάνθη, η Κοζάνη, η Σπάρτη,  ιδιώτες γιατροί αποφάσισαν να συνδράμουν στην έκκλησή μας και να βάλουν πλάτη. Το ζέον πρόβλημα είναι στην Κω, όπου δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάλογη κίνηση από ιδιώτη γιατρό. Πρόκειται για εννέα ιδιώτες παθολόγους.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιώτες γιατρούς, που αποφάσισαν να συνδράμουν. Η διάταξη δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Προωθούμε ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων. Η διάταξη προβλέπει έκδοση υπουργικής απόφασης και υπουργική απόφαση δεν έχει εκδοθεί. Από την αρχή είχα πει ότι δεν θέλω να εφαρμόσω αυτή την διάταξη».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε πιο ειδικά στην επίμαχη απόφαση του ΠΙΣ, ισχυριζόμενος: «Διάβασα την απόφαση του ΠΙΣ. Δυσκολεύομαι να την πιστέψω. Σύμφωνα, δε, με τον κ. Βαρνάβα του ΠΙΣ, ήμουν ακραία «απαξιωτικός» απέναντι στην ιατρική κοινότητα!. Και δεν είναι αληθές ότι δεν προσκάλεσα τον Εξαδάκτυλο και τον ΠΙΣ σε διάλογο. Όχι μία, αλλά τριάντα φορές.  Δεν έχω καμιά διάθεση να συγκρουστώ με τους γιατρούς. Θα μπορούσα να πω ότι οι προκηρύξεις βγήκαν άγονες και ότι ιδιώτες γιατροί δεν ανταποκρίθηκαν και να πάμε σπίτι μας. Επίσης, δεν είπα ποτέ ότι θα επιστρατεύσω τους γιατρούς. Όταν όμως το κράτος σου ζητάει μια βοήθεια, δεν μπορείς να πεις «κόψε το λαιμό» σου. Είναι λογικό ο ΠΙΣ να θελήσει να ταλαιπωρήσει 11 εκατομμύρια Έλληνες για 2 εφημερίες το μήνα; Και όσο για την έγχαρτη συνταγή, αν πας στο φαρμακείο, ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να την εκτελέσει. Τότε, ή πληρώνεις όλη την αξία του φαρμάκου ή πας στη δημόσια δομή για να την μετατρέψεις σε άυλη συνταγογράφηση. Αυτό δεν είναι ταλαιπωρία των ασθενών; Δεν μπορούσαν να φανταστώ καν το μέτρο του ΠΙΣ. Θέλω να συγχαρώ τον κύριο Πατούλη και την κυρία Παγώνη, που πήραν εγκαίρως σαφείς  αποστάσεις από την απόφαση του ΠΙΣ. Εύχομαι λοιπόν να μην προχωρήσει ο ΠΙΣ σε εφαρμογή της απόφασης», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments