Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα αποτύχει η απόφαση του ΠΙΣ [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα αποτύχει η απόφαση του ΠΙΣ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Θα αποτύχει η απόφαση του ΠΙΣ [vid]

Καμιά βεντέτα υπουργείου Υγείας – ΠΙΣ

«Εξαιρετικά ακραία είναι η απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για μη εκτέλεση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης», σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ιδιαίτερα, απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη απόφαση του ΠΙΣ, «η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας δεν είναι μόνο αυτή η διάταξη. Η νομοθετική πρωτοβουλία αδικείται. Και αυτό, γιατί υπάρχει ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων. Η επίμαχη διάταξη είναι η τελευταία. Δεν επιτάσσουμε τους γιατρούς. Μέσα στο επόμενο τετράμηνο θα έχουμε βρει λύση και ζητάμε συνδρομή των γιατρών για αυτό το τετράμηνο, το τρέχον διάστημα. Τα έχουμε εξηγήσει όλα στον κ. Εξαδάκτυλο, τα έχουμε πει εγκαίρως όλα στον κ. Εξαδάκτυλο. Η αντίδραση του ΠΙΣ είναι πολύ ακραία. Το να ταλαιπωρείς το σύνολο της χώρας είναι πολύ σκληρότερο από αυτό που υποτίθεται ότι κάνουμε. Δεν πιστεύω πως η απόφαση του ΠΙΣ θα έχει επιτυχία. Ο κ. Πατούλης και η κ. Παγώνη πήραν αποστάσεις. Οι δημόσιες δομές λειτουργούν κανονικά. Και όταν μιλάμε για έγχαρτη συνταγή, θα πρέπει ή να πληρωθεί εξ ολοκλήρου από την τσέπη του ασθενούς ή να πάει ο ασθενής στο δημόσιο νοσοκομείο.

Μιλώντας, στη συνέχεια, για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως «το έλλειμα ιατρικού προσωπικού είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Και προσωπικά, θα μπορούσα να μην κάνω κάτι επιπλέον. Όμως ως υπουργός Υγείας έχω καθήκον να εξυπηρετώ τους συμπολίτες μας. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο ασθενής θα φτάσει στο ιατρείο και ο γιατρός δεν θα συνταγογραφήσει».

«Επίσης, σήμερα έχουμε προσέλευση ιδιωτών ιατρών», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας. «Το ζέον πρόβλημα είναι στην Κω. Υπάρχει ανταπόκριση από τους γιατρούς και τους ευχαριστώ. Δεν πρόκειται για κόντρα Άδωνι – γιατρών ή βεντέτα Άδωνι – ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μίλησα απαξιωτικά για τους γιατρούς. Κι εμένα το κράτος με σπούδασε τσάμπα, όπως και τους γιατρούς. Όταν το κράτος μας ζητάει την αρωγή μας, πρέπει να την παρέχουμε.

Η διάταξη του υπουργείου δεν πρόκειται να αποσυρθεί. Η διάταξη αποτελεί μέρος ενός πλέγματος διατάξεων και ρυθμίσεων, οι οποίες αποτελούν μια ολοκληρωμένη πολιτική. Δεν μπορώ να αποσύρω τη διάταξη. Έτσι όπως εξελίσσεται το ζήτημα, δεν φαίνεται ότι θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η διάταξη», είπε, κλείνοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments