Πολιτική

Η φρουρά Τσίπρα υποβάλλει τον Κασσελάκη στο μαρτύριο της σταγόνας

Η φρουρά Τσίπρα υποβάλλει τον Κασσελάκη στο μαρτύριο της σταγόνας

Πηγή Φωτογραφίας: [370268] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ιδιαίτερα τεταμένη η ατμόσφαιρα στην Κουμουνδούρου.

Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το θερμόμετρο έφτασε στο “κόκκινο”, με την αποχώρηση της “φρουράς Τσίπρα” λόγω της συμπεριφοράς του Στέφανου Κασσελάκη. Τα μέλη της ΚΟΕΣ κατέθεταν τις προτάσεις τους για το συνέδριο, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχε στη συζήτηση που γινόταν online. Υπήρξαν αντιδράσεις για την ημερομηνία του συνεδρίου, με προτάσεις για αναβολή του και τεχνικά θέματα σχετικά με τις αλλαγές στο καταστατικό. Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να εκνευρίστηκε και να είπε στα μέλη της ΚΟΕΣ: “Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει να σηκωθεί να φύγει”.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Νίκος Παππάς τού ζήτησε να ανακαλέσει για να συνεχιστεί η συζήτηση.

Πρώτη αποχώρησε η Όλγα Γεροβασίλη και ακολούθησαν ο Γιάννης Ραγκούσης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κ.ά. Υπήρξαν παρεμβάσεις από πολλά στελέχη να ξεκινήσει και πάλι η συνεδρίαση αφού ηρεμήσουν τα πνεύματα, ωστόσο αυτό δεν προχώρησε και για αυτό η συνεδρίαση αναμένεται να επαναληφθεί.

Οι  διαφορετικές απόψεις αφορούν την κατάργηση των νομαρχιακών επιτροπών, των οργανώσεων μελών και τις περιορισμένες συνεδριάσεις της νέας Κεντρικής Επιτροπής (Εθνικό Συμβούλιο Μελών).

Στην Επιτροπή Καταστατικού, πρόσωπα που συνδέονται με το περιβάλλον Κασσελάκη εξέφρασαν αντίθεση προς την απουσία νομαρχιακών επιτροπών και τις ψηφιακές συνεδριάσεις. Επίσης, φαίνεται ότι συζητήθηκε το άρθρο του καταστατικού που περιορίζει τις θητείες στη Βουλή σε τρεις.

Μετά τη διακοπή της ΚΟΕΣ, ο Στ. Κασσελάκης μίλησε με μέλη της, όπως είναι η Όλγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Νοτοπούλου. Από την ηγεσία υποστηρίχθηκε ότι όλοι πρέπει να σέβονται και να υλοποιούν τις αποφάσεις των οργάνων, συμπεριλαμβανομένης της Κ.Ε. που είχε αποφασίσει ότι το συνέδριο θα γίνει στις 4-6 Οκτωβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ετεροπροσδιορίζεται και δεν συναρτά τις κομματικές διαδικασίες του σε σχέση με άλλα κόμματα. Φαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα αντιμετωπίσει δυσκολίες μέχρι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναμένεται να αμφισβητηθεί δημοσίως από πρώην βουλευτές και υπουργούς για τον τρόπο που ηγήθηκε της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τους τελευταίους δέκα μήνες.

Ο Γιάννης Μουζάλας πήρε τη θέση του Χρήστου Σπίρτζη και κάλεσε τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κόμματος να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετέχουν στις διαδικασίες του κόμματος για να οδηγήσουν σε αλλαγές. Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, αυτές οι αλλαγές απαιτούν και αλλαγή προσώπου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να χαρακτηρίζεται ως ελλιπής και διχαστικός.

Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι ένας από τους “87” που συγκρότησαν την εσωκομματική αντιπολίτευση στην Κουμουνδούρου με το κείμενό τους στα τέλη Ιουνίου. Ερωτηθήκαμε αν αυτή η τακτική θα εφαρμοστεί και στο μέλλον, με στοχευμένη κριτική που μπορεί να φτάσει μέχρι την αμφισβήτηση της ηγεσίας, με τους τόνους να αναμένεται να ανεβούν δραματικά πριν το συνέδριο.

Η ηγετική ομάδα δείχνει ανθεκτική στις επιθέσεις που δέχεται εκτός οργάνων και προσπαθεί να μην ανεβάζει τους τόνους όσο μπορεί. Ωστόσο, αυτές οι επιθέσεις προκαλούν μια φθορά και μεταδίδουν ένα μήνυμα στη βάση ότι ο πρόεδρος δεν έχει πλέον την ίδια απήχηση με πριν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ξανά την υποστήριξή του στην ιδέα της υιοθέτησης του παραδείγματος του Λαϊκού Μετώπου της Γαλλίας στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ένα ευρύ πολιτικό προοδευτικό μέτωπο μπορεί να δημιουργηθεί μόνο από τον λαό και όχι από την ηγεσία των κομμάτων. Σε άρθρο του στο il Manifesto, επεσήμανε ότι η δημιουργία ενός συνασπισμού παρόμοιων δυνάμεων, που καλύπτουν ένα εύρος από τον δημοκρατικό σοσιαλισμό έως την πολιτική οικολογία και την Αριστερά, είναι αναγκαία αλλά δύσκολη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments