Πολιτική

Παπαστεργίου: ”Είμαστε έτοιμοι νομοθετικά να βγει ο προσωπικός αριθμός” [vid]

Παπαστεργίου: ”Είμαστε έτοιμοι νομοθετικά να βγει ο προσωπικός αριθμός” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Παπαστεργίου: ''Είμαστε έτοιμοι νομοθετικά να βγει ο προσωπικός αριθμός'' [vid]

''Χάνεις την ταυτότητά σου δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, τα συστήματα ενημερώνονται κάθε βράδυ'', είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Εξηγήσεις για τον προσωπικό αριθμό και την σχέση με τις νέες ταυτότητες έδωσε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ειδικότερα, ο υπουργός, μιλώντας στo Action24, σημείωσε: «Είμαστε έτοιμοι νομοθετικά να βγει ο προσωπικός αριθμός. Να πατήσουμε κουμπί για να βγει το προεδρικό διάταγμα».

«Χάνεις την ταυτότητά σου δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, τα συστήματα ενημερώνονται κάθε βράδυ», είπε, μεταξύ άλλων, εξηγώντας το νέο σύστημα.

Τι είναι αυτά που αλλάζουν

Σημειώνεται ότι ο Προσωπικός Αριθμός, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ εντός του επόμενου διαστήματος, αλλάζει τα δεδομένα στις νέες ταυτότητες.

Η καθιέρωση ενός και μόνο αριθμού αναμένεται να προκαλέσει αύξηση της κίνησης και στα Αστυνομικά Τμήματα για την έκδοση νέων ταυτοτήτων με τα καινούρια πλέον δεδομένα.

Με την εισαγωγή του Προσωπικού Αριθμούς θα ξεκινήσει παράλληλα η λειτουργία ενός νέου συστήματος ραντεβού για την έκδοση ταυτοτήτων, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται όσοι μέχρι σήμερα για την έκδοση νέας ταυτότητας, απαιτείται ηλεκτρονικό ραντεβού. Η απόκτηση του Προσωπικού Αριθμού (ΠΑ) από τους πολίτες θα γίνεται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myinfo, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments