Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δρόμος γεμάτος αγκάθια μέχρι το Συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Δρόμος γεμάτος αγκάθια μέχρι το Συνέδριο

Πηγή Φωτογραφίας: [369623] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΒΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Κρίσιμη η συνεδρίαση της Κ.Ο. σήμερα.

Στην Κουμουνδούρου, οι αναταράξεις είναι συνεχείς και ο δρόμος προς το συνέδριο αναμένεται να είναι ανηφορικός. Οι μέλη των «87» έχουν βρει τον ρυθμό τους μετά τις ευρωεκλογές και αρχίζουν να θέτουν τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολοών στην πορεία προς τη σύγκληση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου. Αυτό συνέβη στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, όπου το κλίμα ήταν έντονο. Υπάρχουν δύο κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την εσωκομματική αντιπολίτευση: τις αλλαγές που ετοιμάζει ο πρόεδρος στο Καταστατικό και τον συντονισμό της ημερομηνίας του συνεδρίου με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα από τα γεγονότα που έκαναν αίσθηση στην Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες. Η αντίδραση της ηγεσίας έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει την τακτική του “σκωτσέζικου ντους” έναντι των αντιφρονούντων. Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε να ενοποιήσει τις απόψεις στην Πολιτική Γραμματεία, αναιρώντας ακόμα και τις αποφάσεις για τα μαύρα ταμεία. Στη συνέχεια, συμμετείχε σε συζήτηση μέσω διαδικτύου στην ΚΟΕΣ, επιτίθεται στα μέλη της “φρουράς Τσίπρα” και έκανε σαφές ότι δεν θα ανεχτεί αντιρρήσεις σχετικά με τις επιλογές του. Η αποχώρηση των “οχτώ” αποτέλεσε ένα προειδοποιητικό σημάδι για το τι μπορεί να ακολουθήσει στο μέλλον.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε με τα τηλεφωνήματά του σε μέλη της ΚΟΕΣ που διαφώνησαν μαζί του ότι επιθυμεί να θέσει τέλος στο επεισόδιο και να δημιουργηθεί κλίμα νηνεμίας στην επαναληπτική συνεδρίαση της Παρασκευής. Η Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας σε ιδιωτικό σταθμό, εξέφρασε την πρόθεση της ηγεσίας και όλων των στελεχών να οδηγηθούν σε ένα ενωτικό συνέδριο, αναγνωρίζοντας τις αντιπαραθέσεις και τις διαφωνίες εντός του κόμματος. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο Κασσελάκης επιχειρεί να κάνει ένα “ξεκαθάρισμα” πριν από το συνέδριο απέναντι στη λεγόμενη “φρουρά Τσίπρα”. Η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι, λοιπόν, κρίσιμη, καθώς πολλοί από τους βουλευτές περιμένουν εξηγήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments