Πολιτική

Το χρονικό της αποπομπής Πολάκη

Το χρονικό της αποπομπής Πολάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Έντονες αποδοκιμασίες και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του πρώην αναπληρωτή Υγείας.

Παρελθόν αποτελεί πλέον ο Παύλος Πολάκης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όχι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Παύλος Πολάκης με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, μετά το μπούλινγκ στη Βουλή, σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην απόφαση αυτήν μετά τη διακομματική κατακραυγή, εξαιτίας της συμπεριφοράς του Π. Πολάκη κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενος σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας: «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Σημειώνουμε ότι στην προσβλητική συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων απάντησε ο Σπύρος Μπιμπίλας λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄ αυτόν τον τρόπο, δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή. Έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄ αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, η κυρία Ακρίτα. Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Στύλιος τόνισε πως είναι μη αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά επίθεσης για τα χαρακτηριστικά του προσώπου των άλλων. Ο Θανάσης Παπαθανάσης, εισηγητής της ΝΔ ανέφερε πως «δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον».

Ακόμη, συγκλονισμένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθήνα Λινού κλαίγοντας είπε πως «θέλω να ζητήσω προσωπικά συγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας, (κλαίει)….και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του πως «μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο».

Προηγουμένως, συναγερμός σήμανε στην Κουμουνδούρου από τις νέες αθλιότητες του Παύλου Πολάκη, οι οποίες προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση βουλευτών του κόμματος, όπως ο Κώστας Μπάρκας και ο Βασίλης Κόκκαλής, αλλά και το κλάμα της Αθηνάς Λινού, που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής που συζητούσε τον νομοσχέδιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Η χυδαία επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτρια του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, βρήκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε ραντεβού.

Οι συνεργάτες του όταν είδαν την έκταση που πήρε τον συμβάν τον ειδοποιήσαν, ιδίως από τη στιγμή που τα άλλα κόμματα ζητούσαν μετ’ επιτάσεως τη διαγραφή του, ενώ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έξαλλοι μαζί του. Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε σε αρκετά δύσκολη θέση, και μάλιστα αυτό συνέβη λίγη ώρα πριν αρχίσει η κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαγραφή, ωστόσο, ήταν μονόδρομος, μιας και οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα έδειχνε την αδυναμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παύλος Μαρινάκης: Έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας

Αμέσως μετά την εκδήλωση του θλιβερού επεισοδίου λεκτικού bullying εναντίον της κ. Νατάσας Πετρούσια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων.

Ο κ. Μαρινάκης με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε γι’ αυτήν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «απρόκλητη φραστική επίθεση» τονίζοντας: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου».

«Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη» κατέληξε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Μαρινάκης

Άδωνις Γεωργιάδης: Αναγκαία η λήψη πειθαρχικών μέτρων από τη Βουλή

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την ταχύτατη λήψη μέτρων κατά του πρώην αναπληρωτή υγείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο υπουργός Υγείας αναφέρεται στην «απίστευτη λεκτική βία», όπως την χαρακτηρίζει, στη νομική του σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Όπως ενημερώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «η κ. Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη». Μάλιστα, η επίθεση στην ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα υπήρξε τόσο βάναυση που ο Σπύρος Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος και η κ. Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Στύλιος και ο υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

“επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα”, υπογραμμίζει ο Άδωνις, ” και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά», ολοκληρώνει ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments