EDITOR'S PICK

Τravel Off Path: Ποιο είναι το παραδεισένιο ελληνικό νησί που είναι βγαλμένο από καρτ ποστάλ

Τravel Off Path: Ποιο είναι το παραδεισένιο ελληνικό νησί που είναι βγαλμένο από καρτ ποστάλ

Πηγή Φωτογραφίας: booktickets.gr

Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα επιλεγμένα νησιά που πηγαίνουν οι ίδιοι οι Έλληνες ντόπιοι για να ξεφύγουν από τον μαζικό τουρισμό.

Η χώρα που μετρά περισσότερα από 6.000 νησιά και βραχονησίδες, που περιβάλλεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου και διαθέτει πλούσια αρχαία κληρονομιά, η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο «καυτούς» τουριστικους προορισμούς φέτος, τονίζει το αμερικανικό Τravel Off Path.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vavoulis Tours · Ταξίδια (@vavoulistours)

Ενα από τα μικρότερα, λιγότερο γνωστά νησιά της Ελλάδας, η Φολέγανδρος καλύπτει έκταση μόλις 12 τετραγωνικών μιλίων, και αν και ανήκει στις Κυκλάδες, δεν θα συναντήσετε ορδές τουριστών. Η Φολέγανδρος είναι ένα παραδεισένιο νησί που δεν είναι στα ραντάρ όλων, προσφέροντας γαλήνη και τοπία βγαλμένα από καρτ ποστάλ χωρίς τα πλήθη άλλων νησιών.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα επιλεγμένα νησιά που πηγαίνουν οι ίδιοι οι Έλληνες ντόπιοι για να ξεφύγουν από τον μαζικό τουρισμό.

Όπως και η Σαντορίνη, η Φολέγανδρος είναι ηφαιστειογενής, με πόλεις χτισμένες πάνω σε ψηλούς βράχους, μια απόκρημνη ακτογραμμή διάσπαρτη με ψαροχώρια και παραλίες, βότσαλα και χρυσή άμμο και μια τυπική ελληνική ενδοχώρα.Σε αντίθεση με τη διάσημη αδερφή της, ωστόσο, η Φολέγανδρος δεν είναι κάπου όπου θα πας για πάρτι μέχρι το ξημέρωμα.

Αντίθετα, απευθύνεται στους τουρίστες που θέλουν να χαλαρώσουν, να δοκιμάσουν παραδοσιακά ελληνικά φαγητά χωρίς υπερβολικές τιμές και να απολαύσουν τη φύση.

Η Χώρα, η κύρια πόλη του νησιού και η μικρή της πρωτεύουσα είναι ο λεξικός ορισμός της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Τα δρομάκια πλαισιώνονται από χαμηλά, ασβεστωμένα σπίτια, έντονα μπλε πόρτες και παντζούρια και περίτεχνες διατάξεις από βουκαμβίλιες.

Καθισμένη στην κορυφή ενός γκρεμού 200 μέτρων, η Φολέγανδρος είναι εύκολα μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί οικισμοί έξω από τη χώρα, και αν ψάχνετε για ένα αυθεντικό χωριό εντελώς ανέγγιχτο από τον τουρισμό, η ενδοχώρα της Άνω Μεριάς απέχει 7 λεπτά με το αυτοκίνητο, όπως και η παραλιακή Αγκάλη, περισσότερο γνωστή για την παραλία με τη λεπτή λευκή άμμο.Εκτός από τον τυπικό αγροτικό χαρακτήρα της, η γοητεία της Φολεγάνδρου βρίσκεται στις σε μεγάλο βαθμό παρθένες ακτές της. Παραλίες όπως το Κάτεργο, το Λιβάδι, το Λατινάκι και το Λιβαδάκι διαθέτουν μόνο έναν μικρό αριθμό ξαπλώστρων, αν υπάρχουν, καθώς οι περισσότερες δεν διαθέτουν τουριστικές ανέσεις.

Τα ξενοδοχεία είναι φθηνότερα εδώ από ό,τι σε πιο δημοφιλή νησιά, επισημαίνει το Travel Off Path. Η Φολέγανδρος μπορεί να είναι φθηνότερη από τη Σαντορίνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι φθηνή, καταλήγει η ιστοσελίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments