Τεχνολογία

Η CrowdStrike προσφέρει δωροκάρτα 10 δολαρίων ως συγγνώμη για το παγκόσμιο ψηφιακό blackout

Η CrowdStrike προσφέρει δωροκάρτα 10 δολαρίων ως συγγνώμη για το παγκόσμιο ψηφιακό blackout

Πηγή Φωτογραφίας: Microsoft releases tool to fix CrowdStrike bugANADOLU

Την Τρίτη, μια πηγή δήλωσε στο TechCrunch ότι έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την CrowdStrike που τους πρόσφερε τη δωροκάρτα επειδή η εταιρεία αναγνωρίζει «την πρόσθετη εργασία που προκάλεσε το περιστατικό της 19ης Ιουλίου».

Η CrowdStrike, η εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που κατέστρεψε εκατομμύρια υπολογιστές με μια ελαττωματική ενημέρωση σε όλο τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, προσφέρει στους συνεργάτες της μια δωροκάρτα Uber Eats αξίας 10 δολαρίων ως συγγνώμη, σύμφωνα με αρκετούς ανθρώπους που λένε ότι έλαβαν τη δωροκάρτα, καθώς και μια πηγή που έλαβε επίσης μια τέτοια κάρτα.

Την Τρίτη, μια πηγή δήλωσε στο TechCrunch ότι έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την CrowdStrike που τους πρόσφερε τη δωροκάρτα επειδή η εταιρεία αναγνωρίζει «την πρόσθετη εργασία που προκάλεσε το περιστατικό της 19ης Ιουλίου».

«Και γι’ αυτό, στέλνουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία», έγραφε το email, σύμφωνα με ένα screenshot που μοιράστηκε η πηγή. Το ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναρτήθηκε επίσης στο X από κάποιον άλλον. «Για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, το επόμενο φλιτζάνι καφέ ή το σνακ σας αργά το βράδυ το κερνάμε εμείς»!

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εστάλη από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της CrowdStrike στο όνομα του Daniel Bernard, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, σύμφωνα με ένα στιγμιότυπο οθόνης του μηνύματος που είδε το TechCrunch. Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο X, στο Ηνωμένο Βασίλειο το κουπόνι άξιζε 7,75 λίρες Αγγλίας, ή περίπου 10 δολάρια με τη σημερινή συναλλαγματική ισοτιμία.

Την Τετάρτη, μερικοί από τους ανθρώπους που έκαναν αναρτήσεις σχετικά με τη δωροκάρτα δήλωσαν ότι όταν πήγαν να εξαργυρώσουν την προσφορά, έλαβαν ένα μήνυμα σφάλματος που έλεγε ότι η δωροεπιταγή είχε ακυρωθεί. Όταν το TechCrunch έλεγξε το κουπόνι, η σελίδα του Uber Eats παρείχε ένα μήνυμα σφάλματος που έλεγε ότι η δωροκάρτα «έχει ακυρωθεί από τον εκδότη και δεν είναι πλέον έγκυρη».

Την Παρασκευή, η CrowdStrike κυκλοφόρησε μια ελαττωματική ενημέρωση που κατέστησε άχρηστες περίπου 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows, σύμφωνα με τη Microsoft. Η ενημέρωση προκάλεσε στους επηρεαζόμενους υπολογιστές να κολλήσουν στη διαβόητη «μπλε οθόνη θανάτου» ή BSOD, μια φωτεινή μπλε οθόνη σφάλματος με ένα μήνυμα που εμφανίζεται όταν τα Windows καταρρέουν ή δεν μπορούν να φορτώσουν λόγω μιας κρίσιμης αποτυχίας λογισμικού.

Η διακοπή προκάλεσε καθυστερήσεις στα αεροδρόμια του Άμστερνταμ, του Βερολίνου, του Ντουμπάι και του Λονδίνου, καθώς και σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Προκάλεσε επίσης τη διακοπή χειρουργικών επεμβάσεων σε πολλά νοσοκομεία και παρέλυσε αμέτρητες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Από την έναρξη της διακοπής λειτουργίας την Παρασκευή, η CrowdStrike δημοσίευε τακτικά ενημερώσεις σχετικά με τις προσπάθειές της να καταλάβει τι προκάλεσε τη μαζική διακοπή λειτουργίας.Σε μια ενημέρωση την Τετάρτη, η εταιρεία δήλωσε ότι λόγω ενός σφάλματος κατά τη διαδικασία ελέγχου ότι οι ενημερώσεις είναι έτοιμες να κυκλοφορήσουν στις συσκευές των πελατών, ο ελαττωματικός κώδικας «πέρασε την επικύρωση παρά το γεγονός ότι περιείχε προβληματικά δεδομένα περιεχομένου».

Η εταιρεία δημοσίευσε επίσης συγγνώμες από τον διευθύνοντα σύμβουλό της George Kurtz, καθώς και από τον υπεύθυνο ασφαλείας Shawn Henry.

«Όλη η CrowdStrike κατανοεί τη σοβαρότητα και τον αντίκτυπο της κατάστασης», δήλωσε ο Kurtz σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας. «Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για μένα από την εμπιστοσύνη που οι πελάτες και οι συνεργάτες μας έχουν δείξει στην CrowdStrike. Καθώς επιλύουμε αυτό το περιστατικό, έχετε τη δέσμευσή μου να παρέχουμε πλήρη διαφάνεια σχετικά με το πώς συνέβη αυτό και τα βήματα που λαμβάνουμε για να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο».

Ο Henry έγραψε στο Linkedin ότι «σας απογοητεύσαμε και γι’ αυτό λυπάμαι βαθύτατα».

«Βρίσκομαι στην επαγγελματική μου ζωή εδώ και σχεδόν 40 χρόνια και το Βόρειο Άστρο μου ήταν πάντα να «προστατεύω τους καλούς ανθρώπους από τα κακά πράγματα»», έγραψε ο Henry. «Οι τελευταίες δύο ημέρες ήταν οι πιο δύσκολες 48 ώρες για μένα σε 12 και πλέον χρόνια. Η εμπιστοσύνη που χτίσαμε με το σταγονόμετρο όλα αυτά τα χρόνια χάθηκε με το σταγονόμετρο μέσα σε λίγες ώρες και ήταν μια γροθιά στο στομάχι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments