Διεθνή

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα των γαλλικών αρχών ήταν ο καθαρισμός του Σηκουάνα

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα των γαλλικών αρχών ήταν ο καθαρισμός του Σηκουάνα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα των γαλλικών αρχών ήταν ο καθαρισμός του Σηκουάνα

Ο Σηκουάνας έχει από καιρό μια βρώμικη φήμη και η κολύμβηση στον ποταμό έχει απαγορευθεί -επίσημα τουλάχιστον- από το 1923

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα των γαλλικών αρχών ήταν ο καθαρισμός του Σηκουάνα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Οκτώ χρόνια αφότου οι δημοτικοί υπάλληλοι του Παρισιού αποφάσισαν να καθαρίσουν τον Σηκουάνα μια για πάντα, η πόλη κήρυξε τη νίκη επί του E. coli, των εντερόκοκκων και άλλων μικροοργανισμών που επί αιώνες χτυπούσαν τους άτυχους λουόμενους, αναφέρει το Bloomberg.

Από τις 30 Ιουλίου τα νέα, παρθένα νερά του ποταμού θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανοικτής κολύμβησης – εκτός αν οι βροχοπτώσεις υπερφορτώσουν το νέο σύστημα επεξεργασίας λυμάτων και εξωθήσουν τους αγώνες σε κλειστούς χώρους.

Κανένας οικοδεσπότης δεν έχει διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες κολύμβησης σε αστικό ποτάμι από την αναβίωση των Αγώνων το 1896, και το διακύβευμα είναι υψηλό.

Ο Σηκουάνας έχει από καιρό μια βρώμικη φήμη και η κολύμβηση στον ποταμό έχει απαγορευθεί -επίσημα τουλάχιστον- από το 1923.

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν τους Αγώνες και κανείς δεν θα ήθελε να δει έναν αθλητή να αρρωσταίνει on camera, κολυμπώντας στον ποταμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments